Tican: Tönnies' kæmpeslagteri er i gang med gradvis genåbning

Tican vil fortsat undersøge alternative muligheder for slagtning af både søer og økologiske grise.

Efter cirka 3 ugers lukning af Tönnies og Tysklands slagteri i Rheda-Wiedenbrück er der gennemført en lang række tiltag og tests, som skal sikre, at produktionen kan starte igen. Det skriver Tican i sin Uge Orientering.

I går onsdag fik alle de administrative medarbejdere lov til at vende tilbage til arbejdet under forudsætning af, at de ikke er underlagt karantæne. Det giver håb om, at en gradvis åbning af produktionen kan finde sted inden længe, skriver Tican i Uge Orientering.

Torsdag i sidste uge skrev landbrugsavisen.dk, at alle, der har været på Tönnies-slagteri i Rheda-Wiedenbrück på et tidspunkt i perioden fra 3. juni og frem til og med lukningen af slagteriet 17. juni havde fået forlænget deres karantæne i 14 dage, så slagteriet først kunne åbne engang midt i eller i slutningen af næste uge.

Lukningen af slagteriet i Rheda-Wiedenbrück betød et kollaps i somarkedet og en overforsyning af slagteklare grise på det tyske marked med et betydeligt noteringsfald til følge.

"I lukningsperioden har der været undersøgt forskellige alternativer til at få slagtet søer, men det har kun i meget begrænset omfang været muligt. Vi vil sideløbende med genåbningen af Rheda fortsat undersøge alternative muligheder for slagtning af både søer og økologiske grise", skriver Tican.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle