Tican: Tysk-polsk indsats mod svinepest er hverken rettidig eller tilstrækkelig

Tican er ikke overrasket over, at svinepesten rykker tættere på Tyskland. Slagteriet forventer spredning i udbrud, lyder melding.

Tican er ikke imponeret over den tysk-polske indsats for at begrænse den frygtede afrikanske svinepest.

Det skriver slagteriselskabet i sin ugentlige markedsberetning til leverandørerne.

Heri nævner Thisted-slagteriet, der er ejet af den tyske Tönnies-koncern, at der onsdag blev konstateret afrikansk svinepest i et vildsvin kun 12 km fra den tyske grænse mod Polen.

"Det er ikke overraskende, for smitten har år efter år vandret mod vest i vildsvinebestanden. 12 km er det samme som ingenting i et vildsvins verden", lyder det i beretningen øverst i mailen.

"Næste melding kan meget vel blive, at afrikansk svinepest er bekræftet i Tyskland, for de tiltag, der er gjort i grænseområdet mellem Polen og Tyskland, er næppe iværksat rettidigt eller i tilstrækkeligt omfang".

Fødevarestyrelsen: Myndigheder på svær opgave

Næsten samme melding lød onsdag fra chefkonsulent og dyrlæge i Fødevarestyrelsen Stig Mellergaard.

Han anser de polske myndigheders bestræbelser for at inddæmme sygdommen for at være vanskelige.

Stig Mellergaard påpegede, at polakkerne er på en svær opgave, idet der i det ramte område er en usædvanlig høj koncentration af vildsvin - og at der i hele efteråret har været drevet jagt i skovene. Dette er med til at få dyrene til at flygte og dermed potentielt sprede sygdommen over et større område.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle