Tican vil slagte på helligdage for at holde ansatte i landet

Tican har rigeligt med grise og vil derfor tage de kommende helligdag i brug for at få slagtet op - og holde ansatte i landet.

Tican Fresh Meat søger nu om at slagte på St. Bededag, 8. maj hos myndighederne.

Det viser en ansøgning om miljøtilladelse på slagteriet i Brørup.

I ansøgningen om miljøtilladelse til slagtning på St. Bededag bemærker Tican, at baggrunden for at søge om den ekstraordinære slagtning "primært er at bibeholde udenlandske medarbejdere i Danmark" hen over den ellers forlængede weekend.

"Med risiko for at medarbejdere tager til øvrige europæiske lande med efterfølgende karantæne i hjemlandet og/eller når de måtte returnere til Danmark. Hvilket i så fald vil betyde, at det bliver kritisk at få medarbejdere nok til at opretholde den nødvendige slagtning", skriver selskabet i sin ansøgning.

Adm. direktør i Tican Fresh Meat Niels Jørgen Villesen bekræfter ønsket, men giver også en anden årsag:

"Vi planlægger at slagte i Brørup, men også i Thisted, hvis vi kan samle hold til det. Baggrunden er, at vi har nok grise at slagte - og så har vi har lidt tekniske udfordringer i forbindelse med ombygningen af vores slagtekæder. Der har coronaen udskudt noget af projektet fra påsken, hvor det var planlagt til. Det kunne så ikke lade sig gøre, fordi det var udenlandske håndværkere", forklarer han.

Derudover forventer slagteribossen også, at der slagtes såvel nu på fredag 1. maj. lørdag 2. maj - samt altså efter planen den 8. maj.

Kender ikke til sygdomstilfælde

De seneste måneder har Tican haft rigeligt med grise at slagte, som følge af flere leverandører og udvidet kapacitet.

Hvor de amerikanske slagterier har store udfordringer efter flere udbrud af corona-smitte blandt medarbejderne, er der anderledes "business as usual" i Thisted og Brørup, melder Niels Jørgen Villesen.

"Vi kan producere og det kører rigtig godt, når vi ser bort fra de tekniske udfordringer. Vi har ikke mig bekendt haft tilfælde af corona-smitte. Det er ikke noget, jeg har hørt om", siger han og tilføjer:

"Folk møder, som de plejer, det må vi rose dem for. De har taget det hele med oprejst pande, og vi følger alle de retningslinjer, der er sat i værk. Medarbejderne kan være bekymrede som alle andre, men de skal have ros for, at de kører videre. De passer på og passer på hinanden".

Slagterimedarbejderne kan dog ikke alle steder - som også NNF og Danish Crown fortalte i sidste uge - overholde de anbefalede 2 meters afstand. Det gælder især i opskæringen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle