Tidligere borgmester bliver ny formand for Promilleafgiftsfonden

Efter 12 år som formand stopper Michael Brockenhuus-Schack som formand for Promilleafgiftsfonden for landbrug. Erstatningen bliver Louise Gade, der i 00'erne var borgmester i Aarhus.

Den helt store af landbrugets fonde, Promilleafgiftsfonden for Landbrug, der hvert år fordeler omkring en kvart milliard kroner til forskning, har fået ny formand. 

Fremover bliver det 50-årige Louise Gade, der står i spidsen for fonden. Det har bestyrelsen afgjort i en ny konstituering.

Siden 2019 har hun været  direktør i Salling Group, hvor hun har ansvaret for HR (personale, red.), CSR (social ansvarlighed, red.) og kommunikation. Mest kendt i offentligheden er hun dog for sit job i 00'erne, hvor hun som bare 29-årig blev den yngste borgmester nogensinde i Aarhus. Hun forlod dog politik i 2009.

Louise Gade afløser Michael Brockenhuus-Schack, der har siddet på formandsposten i 12 år, men som nu er nu trådt helt ud af bestyrelsen. I en pressemeddelelse takker næstformand i Promilleafgiftsfonden, Vagn Jelsøe, den mangeårige formand for indsatsen.

- Vi vil gerne takke den afgående formand, Michael Brockenhuus-Schack, for et stort arbejde med Promilleafgiftsfonden gennem de seneste 12 år, hvor fonden har finansieret en lang række vigtige projekter, der blandt andet har bidraget til den grønne omstilling af fødevareproduktionen og samfundet. Vi glæder os til at fortsætte det vigtige arbejde sammen med den nye formand, Louise Gade, siger Vagn Jelsøe.

Om Louise Gade lyder det, at hun har haft en opvækst i landbruget og kommer med erfaring fra universitetsverdenen og indsigt i detailhandelen og forbrugerforhold.

Faktaboks

Louise Gade

  • Hun er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1998 og arbejdede fra 1997 til 2001 som først advokatfuldmægtig og dernæst advokat hos advokatfirmaet Lokdam, Kjellund og Knudsen i Aarhus. 
  • Fra 2002 til 2006 var Louise Gade Venstre-borgmester i Aarhus Kommune, før hun i 3,5 år var rådmand for Børn & Unge i Aarhus Kommune.
  • I 2009 forlod hun kommunalpolitik og blev vicedirektør med ansvar for HR på Aarhus Universitet.
  • Fra 2015-2019 kom hun til VIA University College i en stilling som direktør for efter- og videreuddannelsesområdet
  • Hun var formand for Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer
  • (ICROFS) i 2018-2019.
  • Siden 2019 har hun været direktør for HR, CSR og Kommunikation i Salling Group. 
  • Hun er også næstformand i Nordeafonden og Tietgenfonden og bestyrelsesmedlem i Bikubenfonden samt medlem af repræsentantskabet i Hedeselskabet og Rådet for Samfundsansvar og verdensmål.

Kilde: Promilleafgiftsfonden for Landbrug

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle