Tidligere ejere ansat i konkursboet AC Farming

Det daglige arbejde på AC Farmings mange landbrug varetages langt hen ad vejen af de samme ansatte som før konkurserne.

Arbejdet med at drive storlandbruget AC Farming går ”fint”. Det oplyser kurator Lars Hjortshøj Nielsen mandag, fire uger efter AC Farming A/S blev erklæret konkurs, og han blev indsat som en af de to kuratorer i boet.

”Det går fint. Tiden siden konkursen er gået med at få det hele til at køre, og vi arbejder stadig med det”, siger Lars Hjortshøj Nielsen, der er partner i DLA Piper Århus.

Under konkursen er det kuratorernes ansvar at tage hånd om værdierne og dermed også de 8.300 søer, de mange smågrise, driften af landbrugets 2.200 hektar.

”Dyrene har det godt, og vi arbejder på både afsætning og indkøb”, siger Lars Hjortshøj Nielsen.

Cirka samme mandskab som før

Han oplyser videre, at de to tidligere ejere Jonas Juhl og Jan Rodenberg bistår med driften.

”Vi har driftsledere på, og vi har cirka det sammen mandskab som før konkursen”, siger Lars Hjortshøj Nielsen.

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at gå yderligere i detaljer.

Økonomiske udfordringer

AC Farming A/S fik økonomiske udfordringer bl.a. fordi tørken i år tog toppen af høsten, smågriseprisen faldt til under 300 kr., og fordi AC Farmings byggeri af en moderne løbeafdeling og renovering af gamle stalde til i alt 1.100 søer i Riis ved Give trak store veksler på selskabets økonomi. 

Blandt andet havde selskabet ubetalte regninger for 6,125.000 kr. til byggefirmaet Gråkjær. Det resulterede i, at ejerne selv begærede selskabet konkurs.

Selskabet var ejet af den tidligere svinekonsulent Jan Rodenberg, de to landmænd Carsten Lund Thomsen og Jonas Juhl samt investoren Jan Daugaard Pedersen, der hver ejede 25 procent af selskabets aktier. 

Kort efter konkursen af AC Farming A/S blev seks datterselskaber erklæret konkurs og et selskab erklæret under rekonstruktion:
- AC Farming Gesten ApS - konkurs
- AC Farming Mark A/S - konkurs
- AC Farming Give A/S - konkurs
- AC Farming Klovborg A/S - konkurs
- AC Farming Frørup A/S – konkurs
- AC Farming Kollund A/S - under rekonstruktion

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle