Tidligere fødevareminister rådgiver paven under coronakrisen

Tidligere Venstre-politiker Esben Lunde Larsen rådgiver Pave Frans om bl.a. bæredygtige fødevarer under coronakrisen.

Den tidligere miljø- og fødevareminister for Venstre Esben Lunde Larsen har i de seneste måneder rådgivet den katolske kirkes øverst leder, paven.

Den tidligere politiker har, siden han forlod Folketinget, arbejdet for det amerikanske World Resources Institute (WRI), og det er gennem WRI, han er kommet i forbindelse med paven.

Det fremgår af Esben Lunde Larsens profil på det sociale medie LinkedIn, hvor han skriver, at han er en del af Pavens Covid-19 Kommission.

"Med mine dygtige kollger hos WRI har vi leveret forskningsbaseret rådgivning om vand, bæredygtige fødevarer, skov osv. - løsninger, der kan inspirere Den Hellige Stol og Hans Hellighed, Paven, til at accellere handling taget af kirken og verden", skriver den tidligere minister blandt andet.

Det er nemlig vigtigt, at de mange hjælpepakker, som forskellige regeringer sender ud, bliver brugt på bæredygtige løsninger, og at man hører pavens mening om dette, skriver Esben Lunde Larsen.

Lunde Larsen er uddannet teolog fra Københavns Universitet og har en erhvervs-ph.d. fra samme universitet og Grundvigsk Forum.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle