Tidligere formand laver markforsøg med halvanden meter skærebord

Den tidligere formand for LandboUngdom, Peter Kock, er gået over til at lave markforsøg og har blandt andet i år testet fem marker på 950 kvadratmeter hver med vårbyg.

I den fynske by Røjle nær Middelfart har den tidligere formand for LandboUngdom Peter Kock været med til at lave fem forskellige forsøg i vårbyg af sorten Propino. 

Den uddannede agrarøkonom på 29 år arbejder som 'study director" hos forskningsorganisationen Agrolab Danmark A/S, hvor kunder kan få lavet forskellige tests.

På billedet er Peter Kock i gang med høste vårbyg, efter de har testet nye sprøjtemidler mod svampe for en kunde.

"I løbet af vækstsæsonen har vi været ude og kigge på forskellige svampesygedomme, og hvordan markerne bliver angrebet i forhold til de forskellige sprøjtemidler, vi har givet dem. Vi udfører den praktiske del ved at lave forsøget og indsender resultaterne i en rapport til kunden", fortæller Peter Kock.

Udvikler landbruget

Han har været pilot i firmaets mejetærsker, en Haldrup C-70 med halvandet meter skærebord. Ovenover er der en slags 'sølvkasse', der er en del af prøveudstyret til at lave målinger. Forsøgene foregår på Agrolabs egne marker, der her tæller 15 marker på hver 950 kvadratmeter.

"Det tager lang tid at høste, fordi vi måler undervejs. Nu er vi færdige med at høste på forsøgsmarkerne, og så begynder vi at kigge på resultaterne og får skrevet nogle rapporter", siger Peter Kock.

I alt har de høstet 110 forsøg i Danmark i korn af forskellig slags.

"Det interessante ved jobbet er, at det er meget afvekslende, fordi det er så små forsøg, og alt vi gør, har en betydning. Vi er jo med til at udvikle, hvordan man kan drive landbrug fremadrettet".

Med det indsendte foto deltager Peter Kock i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle