Tidligere landbrugsminister er død

Den tidligere Venstre-minister Niels Anker Kofoed sov stille ind søndag morgen, 89 år gammel. Det oplyser familien til Ritzau.

Tidligere minister, medlem af Folketinget og medlem af Europa-Parlamentet Niels Anker Kofoed er søndag morgen død, 89 år gammel.

Det oplyser hans familie søndag aften til Ritzau.

Den tidligere Venstre-minister sov stille ind.

"Da Niels Anker Kofoed sov stille ind den 6. maj om morgenen, mistede vi ikke blot vores far", udtaler hans søn, Thor Gunnar, og to døtre, Birthe og Ingrid, i en meddelelse.

"Vi mistede også et menneske, som var politiker til fingerspidserne med klare holdninger".

Kofoed blev første gang valgt ind i Folketinget i 1968 og var landbrugs- og fiskeriminister i Poul Hartlings smalle Venstre-regering fra 1973 til 1975.

Senere fik han ministerkontoret igen - endda ad to omgange.

Først som landbrugsminister i SV-regeringen i 1978 og 1979 og igen i Poul Schlüters borgerlige firkløverregering fra 1982.

I en stor del af 90'erne sad han i Europa-Parlamentet.

Her blev han kendt som en af de mest energiske fortalere for EU, inden han i 1999 stoppede den politiske karriere og vendte hjem til sin fødeø, Bornholm.

"Niels Anker Kofoed blev nærmest født som Venstremand og vedblev at være det til sin dødsdag, men han var også meget socialt sindet", skriver familien.

"Det kom både til udtryk, da han sad i Ibsker sogneråd, i Folketinget og i Europa-Parlamentet. Og så var han først og fremmest bonde".

Niels Anker Kofoed kom til verden i en landbofamilie i 1929 som det yngste af syv børn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle