Tidligere minkavler: Vi er stadig i venteposition

I forbindelse med årsdagen for ordren om aflivning af alle mink i Danmark har LandbrugsAvisen talt med en række tidligere minkavlere for at høre, hvordan det går her et år efter. Herunder kan du læse en af beretningerne.

"Vi går stadig og venter på at få kompensation for vores mink. Jeg er selv i den heldige situation, at jeg har et par hundrede hektar med planteavl og deraf en del frøavl, så jeg har noget at rive i. Min kone Mona (Ann-Mona Kulsø Larsen, red.), som var primus motor på minkene, er stadig formand for Sjællands Pelsdyravlerforening og har travlt med møder om minksituationen", sådan lyder det fra tidligere minkavler Henrik Norgaard Hansen.

"Herhjemme er hun lønnet, som hun hele tiden har været, men når der en dag pludselig dukker noget passende op, slår hun nok til. Hun er meget udadvendt. Vi har levet af frøavlen og de skind, vi kunne sælge, hvor priserne også steg pænt, men vi har stadig skind, der skal på auktion næste år. Jeg tror prisen stiger, når det går op for kineserne, at det ikke er fake news, at vi har lukket minkavlen i Danmark. Vi byggede helt ny farm i 2017. Men en minkfarm er så speciel, at den ikke kan bruges til andet, så den skal rives ned, når der kommer en pulje til det".

Henrik Nordgaard Hansen, Næstved.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle