Tidligere pelsformand og minkavler inviterer Mette Frederiksen på besøg

En tidligere minkavler inviterer statsminister Mette Frederiksen på besøg på sit landbrug. I brevet ser han tilbage på sin tid med mink, der har været grundlaget for hele hans virke. Nu må han fyre 4 medarbejdere.

"Velkommen til Volstrup, Mette Frederiksen.

Jeg har lige læst her søndag aften, at du kommer til Nordjylland, og har til hensigt at besøge en minkfarm. Derfor vil jeg gerne hermed invitere dig til at besøge vores lille blandede landhandel med flere forskellige aktiviteter, i for os Danmarks flotteste natur", sådan skriver tidligere minkavler Erik Ugilt Hansen i et brev, der også er sendt til Statsministeriet, og fortsætter: 

"Vi købte og flyttede ind på Volstrup i 1984 efter at Margit og jeg havde været lærere i henholdsvis 20 og 6 år. Vi er et lille samfund med ca. 20 medarbejdere til at passe og være med til at udvikle alle vores aktiviteter. Hovedaktiviteterne var fra begyndelsen svin, dambrug og planteavl.

Allerede året efter ,1985, byggede vi en helt ny minkfarm, der sammen med min oprindelige minkfarm i Nørager kom op på godt 7000 avlstæver, hvilket gav en produktion på ca. 40000 skind om året.

Vi ombyggede vores svineproduktion fra 250 søer til 550 søer i nye bygninger og producerede 15000 svin i mange år. Samtidig drev vi 5 dambrug med en produktion på godt 500 tons ørreder om året, hvor vi selv havde moderfisk og lavede æg og yngel.

I 1995 gravede vi en fiskesø med 8 til 12000 besøgende om året.

Samtidig oprettede vi en pelsbutik på Volstrup, hvor jeg købte pelsene i Hong Kong og Kina af vores kunder i Kopenhagen Fur, som udelukkende brugte danske skind. I 1998-99 byggede vi alle 5 dambrug om til nye systemer med mindre brug af vand. Vinderne blev vandmiljøet, arbejdsmiljøet og fiske miljøet.

At myndighederne forsøgte at spænde ben skal jeg forklare dig, men folk fra hele verden har besøgt vores dambrug og taget ideerne med hjem.

I 2006 læste vores yngste søn, Jeppe, til ingeniør i Aarhus. Han var hjemme at høste med den ene mejetærsker og sagde ved vores sene aftensmad, at han syntes, vi skulle lave en golfbane i 'Kina', som er navnet på den mark, han havde høstet. Jeg sagde i løbet af få sekunder: Ja det gør vi! Du skal bare tage dig af det.

Jeppe stoppede med at læse efter 8 dage og flyttede hjem sammen med Pernille og Eline på et år. 
To år senere blev Volstrup Golf Center indviet med en 18 huls og 9 huls bane, restaurant, mødefaciliteter og proshop, samt et af Danmarks bedste indendørs golfcentre, og lige nu endvidere padeltennis bane. 

På Volstrup har vi de sidste 7-8 år solgt rullegræs til hele landet og har nu 43 hektar med rullegræs.
Sluttelig har vi 7 fint belagte ferielejligheder.

Vores virksomhed har kun kunnet lykkes i kraft af en dygtig, trofast og stabil arbejdskraft, der har passet vores aktiviteter bedre end jeg selv kunne gøre det. Ove har været forvalter i snart 44 år, Agner var bestyrer på minkfarmen i Nørager over 37 år og derudover mange andre fra 10 til 30 år.

Men nu har du kvalt vores bedste aktiv gennem 36 år, vores 2 minkfarme, hvorved 4 medarbejdere skal finde andet job.

Jeg blev valgt af en helt ny bestyrelse til formand for det, der i dag hedder Kopenhagen Fur, i 1992, efter vores krise 1987 - 1993. 

Det lykkedes for bestyrelsen, avlerne, vores rådgivere følgeerhvervene og auktionshuset at skabe verdens bedste pelsnation, hvor alle havde et fornuftigt udkomme de næste 20 år, hvor verdensproduktionen var blevet meget større end efterspørgslen, hvilket bevirkede, at priserne på skind faldt drastisk til og med i år, hvor produktionen nu er langt lavere end den forventede efterspørgsel, som plejer at give højere priser.

Jeg vil sluttelig med meget stor glæde fortælle dig om en af mine største oplevelser som formand for danske pelsdyravlere.

De første 25 år på Volstrup har jeg aldrig sagt nej til grupper, der gerne ville se vores alsidige bedrift. Dette fordi vi ønskede at vise de besøgende, at det stadig var almindelige mennesker, der drev dansk landbrug og passede dyrene på bedste vis.

På et møde i den Kinesiske ambassade i København 2008 sagde jeg til den kinesiske ambassadør, at jeg gerne ville gengælde den fantastiske gæstfrihed, Torben Nielsen og jeg havde mødt under vores mange besøg i Kina med en invitation til at besøge Volstrup.

Ambassadøren takkede ja med det samme og spurgte, hvor mange de måtte komme, hvortil jeg svarede, "alle dem, der har lyst".

Vi fastsatte en dato og få dage efter kom tilbagemeldingen, at alle ansatte på ambassaden kom, på nær telefondamen, fordi de kunne ikke lukke helt. 52 personer ialt.

Og vi fik en fantastisk dag, hvor de kom med rundt på hele bedriften. De spurgte om alt, og var meget interesserede, så det var en lyst.

Alle damerne og mange herrer kom ind og fik rundvisning i stuehuset, hvilket de aldrig havde oplevet før nogen steder, de havde besøgt. Eftermiddagen sluttede med mad, bl.a. forskellige slags ørreder fra eget dambrug.

En helt fantastisk dag sluttede for os og vore gæster sluttede med bussen og mange private biler satte kursen mod København". 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle