Tidligere profil i landbrugstoppen har sluttet sig til Løkke

Ex-viceformand i Landbrug & Fødevarer og ex-borgmester i Tønder, Henrik Frandsen har meldt sig ind i Moderaterne, og er gæstetaler for partiet under et møde i næste uge i Agerskov.

Når tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans parti Moderaterne på onsdag i næste uge inviterer til politisk debat på Agerskov Kro, så bliver det med en velkendt profil fra landbruget blandt gæstetalerne.

Landmand Henrik Frandsen, der frem til 2012 var viceformand i Landbrug & Fødevarer, er således blandt gæstetalerne. Det skriver Jydske Vestkysten.

Henrik Frandsen er i den brede offentlighed dog nok mest kendt for, at han senere blev borgmester i Tønder for Venstre. Et parti som han dog brød fra efter interne konflikter, hvor han i stedet for dannede Tønder Listen. Han forsøgte forgæves at blive genvalgt som borgmester i Tønder ved kommunalvalget sidste år for Tønder Listen, men måtte i den kamp efter konstitueringen, se sig slået af en anden landmand, Jørgen Popp Petersen.

Til Jydske Vestkysten lyder det fra Henrik Frandsen, at han lokalpolitisk stadigvæk er medlem af Tønder Listen, som blev det største parti i byrådet ved seneste kommunalvalg i Tønder.

- Så hvad hver enkelt gør ved Folketingsvalget er underordnet. Der skal ikke herske tvivl om, at jeg er medlem af Tønder Listen, at jeg er medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder, og at jeg også er til rådighed som borgmesterkandidat i 2025, hvis det er det, man ønsker, lyder det fra Henrik Frandsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle