Tidligere stor landbrugsfamilie sælger sidste landbrug

Lerche-Simonsen der tidligere har ejet flere landbrug har nu solgt de sidste af sine landbrugsaktiver.

Familien Lerche-Simonsen, der tidligere har ejet flere store landbrug i både ind- og udland, har nu solgt det sidste af sine jordbesiddelser og landbrug.

Det fremgår af CVR-registret. 

Senest i marts 2021 er familiens selskab Lerche-Simonsen ApS udtrådt af ejerkredsen af det tjekkiske landbrugsselskab Moria Invest. 

Familien ejede indtil for nylig 10-15 procent af selskabet, som de øvrige ejere nu har overtaget.

Ifølge oplysninger fra CHR og CVR-registret er familien nu ikke længere involveret i flere landbrug i hverken Danmark eller udlandet. Det skriver AgriWatch, der også har forsøgt at få en kommentar fra familien, der ikke ønsker at medvirke.

I oktober 2020 afhændede Lerche-Simonsen også en af landets største svineproduktioner, Eskelund, med omkring 1000 hektar og op mod 100.000 årlige slagtesvin på de fynske sites. Landbruget havde ellers været i familiens eje i 104 år. 

Senere købte godsejer og lensgreve Bendt Wedell 350 af de 750 hektar agerjord, der var en del af Eskelund. Bendt Hannibal Tido Wedell ejer blandt andet godserne Frijsenborg og Wedellsborg.

Ifølge Eskelunds tidligere adm. direktør Morten Jørgensen var det alle Eskelunds aktiviteter i Danmark, der blev solgt til køberne, familien Rauff.

I marts 2021 solgte familien Lerche-Simonsen så igen yderligere fra af aktiviteterne. Denne foråret gjaldt det ejerandelene i Slovakiet Invest og det slovakiske landbrug Farma Majcichov.

Køberen af andelene i Slovakiet Invest overtog en af landets største svineproducenter Martin Lund Madsen, der allerede var medejer. Han producerer op mod en kvart million danske slagtesvin full-line herhjemme.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle