Tiende minkfarm smittet med coronavirus

Den tiende minkfarm i nordjylland er nu konstateret smittet med coronavirus.

Der er fundet smitte med corona på endnu en nordjysk minkfarm.

Det er nu den tiende minkfarm, der er konstateret smittet, og yderligere otte minkfarme er fortsat under mistanke og bliver undersøgt for smitte. Det bekræfter Fødevarestyrelsen over for Tv2 Nord.

Denne gang drejer det sig om en lidt mindre farm med i alt 8000 mink i Hirtshals. Smitten blev opdaget, da en person med tilknytning til farmen blev konstateret positiv, hvorfor Fødevarestyrelsen besluttede at teste dyrene.

Onsdag i sidste uge meldte Fødevarestyrelsen, at en sjette minkfarm beliggende i Hirtshals var testet positiv for covid-19. I mandags fulgte så nyheden om, at yderligere tre farme var smittet.

I alt fire af de senste fund af coronavirus på minkfarme er fundet i og omkring Hirtshals. De andre udbrud har befundet sig omkring Hjørring, Frederikshavn og Sindal.

Smitten med corona-virus blandt danske mink brød ud i juni måned, hvor der først blev konstateret smitte på tre farme i Nordjylland. Her blev mere end 16.000 mink aflivet.

Efterfølgende ændrede myndighederne praksis, og de farme, der er blevet smittet efterfølgende har sluppet for at skulle aflive deres besætning.

I stedet gælder en række strenge restriktioner for farmene. De er sat under administration, så der ikke kan flyttes hverken foder eller dyr ud af farmen. Personalet skal bruge værnemidler, og derudover skal hegnet omkrign farmen tjekkes og dyrene tælles jævnligt.

Mink er ligesom mennesker særligt modtagelige over for corona-virussen. Der er også tidligere konstaterte smitte i en hund, og kattedyr og andre pelsdyr som ildere kan også smittes i sjældne tilfælde.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle