Tjek din el-aftale: Rådgiver fandt besparelse på elregningen på 50.000 kr

Landmænd og virksomheder skal se sig godt for, for el-markedet bugner af aktører, hvor nogle er mere seriøse end andre. Sådan lyder appellen fra Sønderjysk Landboforening, som kan se at langt de fleste kan hente væsentlige besparelser på at få nye el-aftaler.

De markante prisstigninger på el, som både erhvervslivet og private oplever, har fået mange både landmænd og virksomheder til at ville gå deres el-aftaler igennem.

Det oplever de hos Sønderjysk Landboforening, der anslår, at man de seneste måneder har gennemført cirka 100 el-tjek for deres medlemmer. 

Og konklusionerne på de el-tjek er klar, lyder det fra landboforeningen.

"Ud fra de analyser, som vi har gennemført, kan vi konstatere, at fire ud af fem landmænd eller virksomheder har kunnet hente væsentlige besparelser på deres el-aftaler ved at skifte leverandør. I enkelte tilfælde har vi set besparelser på elregningen på helt op til 50.000 kroner om året", fortæller digital udvikler hos SLF, Pieter Jans, i en pressemeddelelse.

Pieter Jans kan samtidig løfte sløret for, at analysearbejdet også har blotlagt fejl i de fakturaer, som er udsendt til nogle kunder.

"Vi har fundet eksempler på, at nogle energiselskaber har udsendt fakturaer, hvor der er fejlopkrævet på tariffer. Det gælder eksempelvis viderefakturering omkring transport af strøm. Efter at fejlene er opdaget, er der efterfølgende sket tilbagebetaling fra energiselskaberne til de berørte kunder", siger han.

Anders Andersen, der er udviklingschef i SLF, konstaterer, at nogle kunder er kommet i klemme, fordi deres el-aftale har haft en lang binding. Der er set bindingsperioder på helt op til fem år, og han opfordrer derfor til, at alle grundigt får læst det, der står med småt, når de indgår el-aftaler.

Populært at få strømmen tjekket

SLF skriver, at elprisens himmelflugt det seneste år har sat sit tydelige præg på efterspørgslen på de el-tjek, SLF gennemfører. 

Det er udviklingsafdelingen i SLF, der har specialiseret sig i analyser af landbrugets og virksomheders energiløsninger.

"I en længere periode, mens elpriserne er steget voldsomt, er der kommet rigtig mange spørgsmål fra både landmænd og virksomheder i hele Danmark omkring el-aftaler", fortæller udviklingschef Anders Andersen, der fortæller at det er vigtigt både at tjekke virksomhedens elforbrug og de aftaler, som der er indgået.

"Med el-tjekket ser vi også på mulighederne i at nedbringe strømforbruget ved at koble solceller på installationen. Idet virksomhederne forbrug timeafregnes, er det vigtigt at se på hvorledes forbrugsprofilen passer sammen med produktionen, herunder også muligheder for at ændre herpå", tilføjer udviklingschefen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle