Tom Axelgaard: Næste krise betyder grisepriser på 6,50 kr - i lang tid

For GoodValley-stifter Tom Axelgaard er de nuværende priser herlige. Men han forudser, at næste krise bliver usædvanlig langvarig.

De nuværende grisepriser er fantastiske. Men den næste krise på grisepriserne bliver uset hård.

Sådan spåede stifter af det store udlandslandbrug GoodValley (tidligere Axzon), Tom Axelgaard, da han talte på Landbrugskonferencen 2019 i Silkeborg torsdag, arrangeret af syv jyske landboforeninger.

"Hvis ikke det går galt med den afrikanske svinepest, så bliver det et jubelår for os", konstaterede han med henvisning til de nuværende grisepriser.

"Vores nulpunkt i GoodValley– ikke mindst når vi tager finansieringen med - er temmelig lavt. Vi regner med, at vi er nogle af dem, der kan klare det, når den næste krise kommer", sagde han og kom så med en spådom, der fik et gys til at gå gennem salen med de mere end 200 fremmødte.

"Næste gang, bliver priserne rigtig lave, og det bliver rigtig lang tid. Jeg tror på, at grisene kommer ned i 6,50 (kr/kg, red.) og det bliver 10 år i træk", lød det, før han argumenterede for sin påstand:

"Næste gang vi får et lavpunkt, er der ikke mange baggårdsproduktioner tilbage til at regulere produktionen. Så er det nemlig de store, internationale producenter, der står for størstedelen af produktionen. Og de er ikke så nemme at få til at holde op igen. Så det bliver en lang, hård kamp".

Ros til Danish Crown

Tom Axelgaard var inviteret for at fortælle om GoodValleys mission med at blive klimaneutral. Men som vanligt gik den engagerede stifter og landmand mere bredt i sit indlæg. Han kom også omkring Danish Crowns performance herhjemme og på verdensmarkedet.

"Til Danish Crowns ros skal det siges, at det er fantastisk, hvad de gør nu. De har etableret sig i Kina og kommer tæt på forbrugerne. Næste gang der er et lavpunkt, er det forbrugerne, der bestemmer. Hvis man producerer bulk, så går man ned", lød det.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle