Topchef melder ud: Danish Pig Genetics skal være i verdenstoppen om 10 år

En øget konsolidering blandt verdens selskaber indenfor grisegenetik er ikke usandsynlig, mener Henrik Biilmann.

Genetikselskabet Danish Pig Genetics har kun fire år på bagen. Men ambitionen er klar for selskabets administrerende direktør Henrik Biilmann.

I et interview med mediet Pig Progress lufter han sine tanker, efter han i februar overtog posten som topchef for genetikselskabet, der blev dannet i 2018.

Inden for en 10-årig periode skal virksomheden være i verdenstoppen.

- Jeg synes ærlig talt, at det er ret imponerende at gå fra start, til hvor vi er i dag på så kort tid. Vi har en ambition om at fortsætte ad den vej og måske fremskynde det og vokse endnu mere. Hvis vi skal sammenligne os med PIC, Danbred m.fl. på omsætningen, tror jeg, vi er et sted omkring top 5 eller top 7 i verdenen. Og vi ønsker at nå højere op på den liste, siger Henrik Biilmann til Pig Progress.

En af vejene til vækst kan være konsolidering blandt verdens selskaber inden for svinegenetik, mener Henrik Biilmann.

- Det er en logisk konklusion. Det er en industri, hvor kravene til at investere i research og udvikling er store. Det kræver en vis størrelse at gøre dette. Det er noget vi alle anerkender og forstår, siger Henrik Biilmann til Pig Progress.

Udfordrende 2021

Danish Pig Genetics oplyser ikke sin omsætning, men 2021 var udfordrende for selskabet, hvor Henrik Biilmann er den fjerde direktør på fire år.

Stigende produktionsomkostninger og faldende slagtenoteringer hos producenterne smittede af på omsætningen, hvilket betød, at bruttofortjenesten faldt fra 26,4 til 22,9 millioner kroner.

Til sammenligning fik konkurrenten Danbred en omsætning på lidt over en milliard kroner og et bruttoresultat på 133,8 millioner kroner i 2021.

Henrik Biilmann har en fortid hos blandt andre Arla, Danish Crown og Vikinggenetics.

Faktaboks

Danish Pig Genetics blev oprettet i august 2018 efter, at en række avlere, opformeringer og omsætter ikke kunne se sig selv eller deres virksomheder i den nye struktur i det tidligere Danavl, der i dag hedder Danbred.

Virksomheden er ifølge cvr-registret ejet af blandt andre Breeders of Denmark A/S, Avlscenter Rønshauge A/S, Avlscenter Trekanten I/S, Sølvbakkegård A/S,Avlscenter Kauergaard A/S og Komplementarselskabet Danish Pig Genetics ApS.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle