Torben Hansen: Jeg er ikke overrasket over flot dansk placering

Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer, er ikke overrasket over, at dansk frugt og grønt indeholder færre pesticidrester.

Igen, igen.

Den årlige pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet, som netop er offentliggjort, viser, at dansk frugt og grønt indeholder færre spor af plantebeskyttelsesmidler.

Rapporten glæder Torben Hansen, der er formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer:

"Det er glædeligt, men ikke specielt overraskende, at Danmark ligger helt i top i forhold til at undgå spor af plantebeskyttelsesmidler i frugt og grønt. Det er samme billede, som vi plejer at se. Tallene er en klar indikation af, at de danske producenter har styr på tingene og bruger så få midler til at beskytte planterne som overhovedet muligt", siger Torben Hansen i en pressemeddelelse.

I rapporten sammenlignes danske produkter med tilsvarende produkter fra henholdsvis EU og lande uden for EU.

Danmark ligger traditionelt meget fint i forhold til øvrige lande i denne opgørelse, og det er altså også tilfældet i 2016.

Årets rapport viser, at der i frugt er fundet spor af plantebeskyttelsesmidler i 45 procent af de danske prøver.

Det samme gælder for 72 procent af prøverne fra andre EU-lande og for 74 procent af prøverne fra lande udenfor EU. I grøntsager er der fundet spor i 27 procent af de danske prøver, mens tallene for grøntsager fra andre EU-lande og lande udenfor EU er henholdsvis 55 procent og 43 procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle