Traditionsrigt dyrskue slår dørene op 23. maj

Fjerritslev Dyrskue slår endnu en gang dørene op. Denne gang lørdag den 23. maj.

Lørdag den 23. maj 2015 løber endnu en udgave af Fjerritslev Dyrskue af stablen.

Igen i år er der lagt op til en festlig og dyrerig dag for store og små fra både land og by, hvor mere end 100 dyr bliver stillet til skue.

”Vi holder Fjerritslev Dyrskue for at holde kontakten til byen, så byboerne kan komme og se, hvad dansk landbrug står for, og de kan få en snak med landmanden, hvis de har nogle spørgsmål,” siger Jonna Bach, der er formand for dyrskueudvalget.

Kom helt tæt på de smukke dyr

Hovedingrediensen på et dyrskue er ikke overraskende, at der er en flot dyreudstilling. Og igen i år er der en flot tilslutning til Fjerritslev Dyrskue blandt udstillerne. Der bliver udstillet dyr inden for kategorierne malkekvæg, kødkvæg, heste og får.

I løbet af formiddagen bliver alle dyrene bedømt af professionelle dommere, der især lægger vægt på dyrenes racepræg, bevægelse og udstråling.

Frieser Nord leverer et tempofyldt show

Der er også lagt op til et show lidt ud over det sædvanlige, når Frieser Nord kommer forbi Fjerritslev Dyrskue med showet Engle og Dæmoner. Publikum kan forvente sig et show med hæsblæsende tempo og flotte heste.

Deres show er bygget op omkring en gruppe Ringenes Herre-inspireret sorte ryttere, som indtager arenaen. Efter showet vil der være mulighed for at hilse på hestene. Her vil publikum kunne opleve hestens rolige gemyt.

Masser af aktiviteter for børn

Udover oplevelsen i at komme helt tæt på de mange smukke dyr, vil der også være masser af aktiviteter for de yngste gæster på skuet.

De kan blandt andet få lov at hoppe på hoppeborgen dagen lang, de kan køre på pedaltraktor, få malet ansigtet, bage pandekager over bål og jagte karamellerne, der er gemt i en stor container fyldt med korn, og de også kværne korn til mel.

Som noget nyt vil der i år også være mulighed for at presse små halmballer, og der vil være en konkurrence om at trille halmballer. Endelig arrangerer Vilsbæk Rideklub ponyridning for børnene.

BORGMESTEREN HOLDER ÅBNINGSTALE

Ligesom de senere år er det igen i år borgmester Mogens Gade, der åbner dyrskuet med sin åbningstale klokken 9:00. Også LandboNords formand Niels Vestergaard Salling vil holde tale til dyrskuets besøgende – denne tale finder sted klokken 12.00 i LandboNords telt.

Det er LandboNord sammen med de mange frivillige kræfter, der står bag dyrskuet. 

Se hele programmet for Fjerritslev Dyrskue på www.fjerritslevdyrskue.dk.

Faktaboks

Fjerritslev Dyrskue blev afholdt for første gang i 1875 ved Fjerritslev Kro, og i 1898 blev dyrskuepladsen købt, og det stadig netop den plads, der danner rammen om det traditionsrige dyrskue.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle