Traktor, trailer og korn: To-årig er vild med livet på landet

Der bliver holdt skarpt øje med maskiner og høst, når Asger på snart to år følger med i marken.

På den nedlagte ejendom i Sindal ved Hjørring er forældrene Steffen Gram Jensen og Signe Gram Borrisholt ikke i tvivl om, at deres søn er vild med livet på landet.

Da Asger på snart to år i mandags var i gang med at skovle spildkorn ind til familiens høns, var de sidste ord, inden han faldt i søvn: "traktor, trailer og korn til hønsene".

"Vores søn er meget interesseret i landbruget og kan alle traktornavne og kan se forskel på, om det er en John Deere eller Massey Ferguson. Det er næsten svært at være i tvivl om, at han godt kan lide at være på landet", fortæller hans mor, Signe Gram Borrisholt, på 29 år.

Drømmen er egne kvier

De 10 hektar jord bortforpagter de til en lokal landmand, der har høstet vinterhvede. Tidligere plejede det at være Signe Gram Borrisholts far, der har over 200 Jerseykvæg. En afstand på 10 km mellem ejendomme blev dog til sidst for langt at køre.

Heldigivs kommer farfar stadig på besøg i sin traktor Deutz, hvilket Asger er meget glad for.

"Vi prøver at få ham så meget ind i processerne i landbruget og give ham et godt forhold til livet på landet. Den dag, hvor de høstede hvede, var det rigtig svært at få Asger hjem, fordi han gerne ville være med", fortæller Signe Gram Borrisholt.

Til hverdag arbejder hun og hendes mand som pædagog og maskinmester. I fremtiden håber de, at der bliver mere tid til fritidslandbruget.

"Det er en drøm, som vi har, men vi har meget at se til med vores arbejde. Ingen af os er uddannet landmand, men på et tidspunkt vil vi gerne have nogle kvier til at gå på markerne".

Med de indsendte fotos deltager Signe Gram Borrisholt i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle