Traktorkæmpe hæver betalingen til aktionærer

Agco hæver udbyttebetalingen til ejerne, kort før årsregnskabet offentliggøres.

Syv øre mere per aktie. Eller en stigning fra 0,90 kr. til 0,97 kr i udbytte.

Sådan vil den amerikanske traktorkæmpe Agco, der især er kendt for mærkerne Fendt, Massey Ferguson, Challenger og Valtra, belønne sine ejere. Det skriver selskabet selv i en pressemeddelelse, hvor man nævner, at betalingen stiger fra 0,13 dollar til 0,14 dollar.

Dermed følger Agco efter en række af de øvrige børsnoterede selskaber i USA og Europa, der øger betalingen af udbytte til aktionærerne i disse år.

Beslutningen kommer her, knap to uger før årsregnskabet for 2016 offentliggøres den 7. februar, - et regnskab, der efter alt at dømme vil vise en nedgang i omsætningen for helåret.

Video: Vild maskine hentet i Holland - høster majs under umulige forholdMaskiner 8. november · 10:32

Ved præsentationen af ni-måneders regnskabet i oktober var salget faldet med 3,5 procent i forhold til samme periode i 2015. Dette indeholdt dog en del valutapåvirkning, sådan at det reelle fald i salget udgjorde 0,6 procent.

Så man udelukkende på salgstallene i Nordamerika, var faldet dog på 8,5 procent, mens Sydamerika og Asien steg markant med henholdsvis 13,1 og 18,6 procent.

Indtjeningen faldt også målt per aktie til 1,2 dollar, fraregnet omstruktureringsudgifter og engangsbetalinger, i de første tre kvartaler af 2016 mod 2,45 dollar i samme periode i 2015.

I Danmark købte Agco i sommer kornhåndterings-virksomheden Cimbria. Agco omsætter årligt for mellem 50 og 52 mia. danske kroner.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu