Tre domme for vanrøgt

Fødevarestyrelsen følger op på sanktioner inden for tre måneder.

En tidligere dømt kyllingeproducent fra Haderslev kunne i over et år fortsætte med at mishandle tusindvis af kyllinger, selv om Fødevarestyrelsen kendte til sagen.

Det skriver gratisavisen metroxpress, der refererer den tredje dom, der blev afsagt ved retten i Sønderborg den 26. marts.

Af sagen fremgår det, at Fødevarestyrelsen gav kyllingeproducenten et påbud i januar 2013 efter de to tidligere domme - blandt andet for at give kyllingerne for lidt plads.

Trods politianmeldelsen gik der endnu fem måneder, før Fødevarestyrelsen kom på velfærdsbesøg hos producenten, som nu - halvandet år efter politianmeldelsen - er blevet dømt.

Peter Sandøe, professor i dyreetik på Københavns Universitet, er forarget over Fødevarestyrelsens sløvhed.

"Det er for dårligt, at der går så lang tid. Myndighederne bør stramme op på deres procedurer, så de altid følger op ret hurtigt de steder, hvor der er grund til at tro, der er problemer," siger professoren til metroxpress.

Ifølge tal fra Justitsministeriet tog det i 2013 i gennemsnit 402 dage, fra en dyreværnssag blev anmeldt, til der faldt dom.

Styrelse vil agere hurtigere

Fødevarestyrelsen erkender, at det ikke er optimalt, at den pågældende producent fik lov til at fortsætte med at bryde reglerne i et år, før styrelsen kom på kontrolbesøg.

"Det er bestemt ikke tilfredsstillende, at den pågældende producent ikke følger de påbud, der er givet. Vi burde have fulgt op hurtigere på sagen," siger Ole G. Jørgensen, der er veterinærchef i Veterinær Syd under Fødevarestyrelsen, der har haft ansvaret for den konkrete sag.

Han forklarer, at Fødevarestyrelsen fra 2014 har ændret procedurer, så de følger op på alle typer sanktioner inden for tre måneder.

Emneord

fjerkræ , dyrevelfærd

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle