Tre landboforeninger i syd opretter fælles, politisk sekretariat

De puljer kræfterne: Tre syd- og sønderjyske landboforeninger vil koordinere den politiske interessevaretagelse.

Landbruget skal have en stærkere fælles stemme i Syd- og Sønderjylland. 
Derfor har bestyrelserne i Kolding Herreds Landbrugsforening, Sønderjysk Landboforening og LandboSyd  besluttet at etablere et fælles politisk sekretariat. 

Sekretariatet skal styrke de tre foreningers politiske interessevaretagelse, og koordinere foreningernes dialog med politikere og myndigheder. 

Det skriver de tre foreninger i en fælles pressemeddelelse.

"Med det nye politiske sekretariat vil de tre foreninger være stærkt rustet til fremtidige politiske udfordringe til gavn for de syd- og sønderjyske landmænd", hedder det i pressemeddelelsen.

Kræfterne skal puljes

De tre formænd, Hans Damgaard, Kolding Herreds Landbrugsforening, Christian Lund, Sønderjysk  Landboforening, og Henrik Jessen, LandboSyd siger om det nye sekretariat:

"Vi har i disse år en lang række komplekse sager, som har enormt stor betydning for landmændene i regionen. Vandplaner, klimatilpasning og grundvandsbeskyttelse er blot nogle af dem. Det kræver i fremtiden endnu mere af os som politiske aktører, og derfor vælger vi at pulje kræfterne. Vi er overbevist om, at det kan bidrage til at skabe flere politiske resultater og dermed værdi for vores medlemmer".

Detaljer kommer senere

Det er ikke oplyst, hvordan, det nye fælles politiske sekretariat skal organiseres, hvor det skal have hjemsted, og hvor mange medarbejdere, det får.

Muligvis bliver der tale om en mobil enhed på to-tre medarbejdere, forudser en kilde.

De tre foreningers medlemmer får en nærmere orientering i forbindelse med generalforsamlingerne.

"Ambitionen med det nye sekretariat er at kunne løfte de særlige regionale og lokale dagsordener i vores  område. Samtidigt kan vores politiske indsats i lokale og regionale sager selvfølgelig bidrage til det fælles  nationale arbejde, som Landbrug & Fødevarer varetager dygtigt", udtaler de tre formænd.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle