Tre svineorganisationer går sammen om 2050-vision for dansk griseproduktion

Tre svineorganisationer er gået sammen om at udvikle en 2050-vision for erhvervet. Ifølge organisationerne er målet, at dansk svineproduktion fortsat skal udvikle sig så dansk gris fortsat efterspørges i hele verden.

Danske Svineslagterier, Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Landsforeningen af Danske Svineproducenter har besluttet at gå sammen om at udvikle en vision for svine-erhvervet i 2050.

Blandt andet skal der sættes mål for både natur, klima og dyrevelfærd, skriver organisationerne i en samlet pressemeddelelse. 

"Vi mener, det er vigtigt, at vi som branche får sat os nogle ambitiøse mål", siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, og fortsætter:

"For 30 år siden havde vi ikke gylletanke, løse søer og digitalt styrede maskiner. På samme måde vil de næste 30 år byde på en omfattende udvikling, som vi skal være åbne for. Derfor har vi også lagt an til, at arbejdet med at vedtage en fælles vision skal foregå som en åben proces, hvor vi inddrager eksperter, opinionsdannere og politikere", siger han og får opbakning fra Kim Heiselberg, der er formand for Landsforeningen for Danske Svineproducenter. Han kalder det naturligt at foreningerne går sammen.

Målet med den fælles vision er at sikre, at erhvervet fortsat udvikler sig, så danske grise i 2050 stadig efterspørges i hele verden, lyder det.

Inden for det næste halve år  regner de tre svineorganisationer med at kunne begynde at sætte konkrete delmål for 2030 og 2040.

"Det er vigtigt, at en samlet branche sætter en positiv dagsorden for vores erhvervsklynge. Det kræver, at der sættes konkrete delmål for 2030 og 2040, så både forbrugere og politikere kan se, at det faktisk er noget, vi vil handle på, og som vi er villige til at investere i. Det, der skal til, er både mod og nytænkning. Men vi går ind i arbejdet med åbent sind, og klar til udvikling", siger Asger Krogsgaard, formand for Danske Slagterier.

Både Landbrug og Fødevarer, Danish Crown og en lang række andre fødevareorganisationer og -virksomheder har sat sig som målsætning at være klimaneutrale i 2050.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle