Tre unge vandt priser på øko-årsmøde

Landbrug & Fødevarers Økologisektion kårede Årets øko-elev på Økologisektionens Årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole løb med førstepladsen, og fødevareminister Mogens Jensen fik lov til at overrække prisen, da Landbrug & Fødevarers Økologisektion kårede Årets øko-elev ved årsmødet på Dalum Landbrugsskole torsdag.

Det var første gang, prisen blev uddelt, skriver Landbrug & Fødevarer.

I alt tre elever blev på årsmødet hædret for deres engagement i den økologiske produktion:

Andenpladsen gik til Asger Marker Due fra Bygholm Landbrugsskole.

Efter kåringen af de to trak Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen, en ekstra kanin op af hatten, da han introducerede »Årets overraskelse«: Matilde Munch fra Agroskolen i Hammerum.

Søger viden

Om Sigurd Holst, vinder af førstepladsen, sagde fødevareminister Mogens Jensen bl.a.:

»Sigurd har et stort engagement i den økologiske produktion. Han kommer tit med nye forslag, der kan optimere produktionen og produktiviteten på det landbrug, han arbejder på. Sigurd er en videbegærlig ung mand, der søger ny viden inden for forskning, i de traditionelle produktionsformer og blandt de alternative produktionsformer.«

Til daglig er Sigurd Holst i praktik mellem 1. og 2. hovedforløb, efter eget valg på Kaløs skolelandbrug, hvor han har mulighed for at forfølge sin interesse for bl.a. økologisk grøntsagsdyrkning.

Brænder for øko-grise

Om vinderen af 2. pladsen, Asger Marker Due, sagde Mogens Jensen bl.a.:

»Asger har stor interesse og forståelse for den økologiske produktionsform. Stor ihærdighed og gå-på-mod er kendetegnende for ham, kombineret med viljen og lysten til at gå det ekstra stykke for at få tingene til at lykkes. Asger brænder for arbejdet med økologiske grise og for at få tingene til at lykkes på dyrenes og naturens præmisser.«

Ung med klar kurs

Som begrundelse for valget af Matilde Munch som ’årets overraskelse’ sagde Hans Erik Jørgensen bl.a.:

»Matilde er valgt, fordi hun er ung i feltet; hun er 17 år, men har allerede en klar kurs i sin uddannelse. Hendes undervisere fremhæver Matilde som en elev, der er god til at argumentere for økologien, samtidig med, at hun også er nysgerrig på andre produktionsformer, hvilket styrker hendes økologiske ståsted.«

Ni var nomineret

I alt ni landbrugsskoleelever var indstillet til ’Årets øko-elev’.

Et dommerpanel bestående af seks personer har voteret om de ni kandidater på baggrund af deres interesse for økologien, deres faglige engagement, deres nysgerrighed på det økologiske håndværk samt initiativlyst.

Hans Erik Jørgensen, var begejstret de gode kandidater.

»Jeg synes, det er et spændende kandidatfelt med meget kvalificerede kandidater, der både er dygtige økologiske håndværkere, men som også har stærke holdninger til måden at drive landbrug på«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle