Trist læsning: Svinenoteringer dykker i EU - Danmark indtager igen dukseplads

Fire ud af de fem største svineproducerende lande oplever faldende noteringer.

Frankrig er det eneste af de fem store svineproducerende lande i EU, som fra uge 15 til uge 16 har formået at fastholde afregningen på slagtesvin, der har været presset den seneste tid på grund af coronasmitten. Det viser en opgørelse fra tyske ISN.

Frankrigs svineafregning er fortsat 1,714 euro pr. kg og er dermed bedre end Holland, der er faldet fra 1,683 til 1,673 euro på en uge.

I uge 16 klarer Danmark sig igen bedst ved at have en afregning på slagtesvin på 1,945 euro pr. kg. Ugen før var afregningen opgjort til 1,985 euro pr. kg.

Spanierne indtager igen andenpladsen med en afregning, der er gået fra 1,942 til 1,917 euro pr. kg.

Tredjebedste afregning præsterer Tyskland, der dog er dykket fra 1,836 til 1,786 euro pr. kg.

 

 

Ifølge Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, er det ikke kun coronasmitten, der presser priserne på slagtesvin ned for tiden:

"Det europæiske slagtesvinemarked er p.t. ikke kun under indflydelse af coronapandemien, men også de manglende slagtedage har på det seneste gjort sig gældende. Alt i alt faldt slagtesvinenoteringerne i de forskellige EU-lande med forskellig styrke. Stik imod den generelle tendens til svaghed på markedet holdt den franske notering sig på uændret niveau".

"I Tyskland havde slagterierne forud for fastsættelsen af noteringen, og til trods for et overskueligt levendeudbud, opbygget et massivt pres, og den ledende tyske notering faldt således med fem korrigerede cent".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle