Trods 11 kroner i svinepris: Næstlaveste niveau i fem år

Opturen for svinenoteringen lader vente på sig.

Et vadested af restriktioner og regnvejr.

Opturen for svineprisen, som flere analytikere har spået om de seneste måneder, lader vente på sig lidt endnu. 

Således holder Danish Crown svineprisen på 11 kroner per kilo også den kommende uge, mens so-noteringen ligger fast på 6,6 kroner per kilo.

Dermed indtager svineprisen nu det andetlaveste niveau for uge 19 i de seneste 5 år. Kun i 2018, hvor svinepriserne var underdrejede hele året, var niveauet lavere, viser statistik.

 

 

Det sker, selv om markedet langt fra bugner af udbudt grisekød, melder salgsdirektør Lars Albertsen fra Danish Crown i selskabets ugentlige prisopdatering.

"Udbuddet af kød er alt andet end stort i Europa, så derfor er der ikke et voldsomt pres på priserne. Salget til Kina og Asien buldrer afsted og styres af kapaciteten på frysehusene, så selv om markedet ikke er godt i Europa, er vi et godt sted", udtaler han.

Det handler dog om efterslæbet af coronavirus, der holder priserne fast i "hængedyndet", fra det normale sæsonmæssige opsving.

"Alt foregår med meget lav tidshorisont lige nu. Indkøberne har været i starthullerne i flere omgange, hvor de troede genåbning efter COVID-19 var på vej, men indtil videre er de blevet skuffet. Der sker lidt mere i lande som Danmark og Storbritannien, hvor genåbningen er i gang, men det flytter kun markedet lokalt, fortæller Lars Albertsen.

Derfor er det altså igen efterspørgslen fra de asiatiske lande, herunder især Kina, der trækker læsset, så den danske svinenotering holder sig mærkbart over blandt andet det tyske niveau.

Efterspørgslen på bove, kamme, brystflæsk og bacon er stabil, mens markedet for delstykker som skinker og forender er mere trægt.

Til landene udenfor Europa er der en stærk efterspørgsel fra både Kina, Japan og landene i Sydøstasien.    

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle