Trods corona: Grønt lys til at holde kæmpe juletræsmesse

Langesømessen skal overholde de samme regler som indkøbscentre og stormagasiner.

Langesømessen, der er Nordeuropas største messe for juletræer og pyntegrønt, har netop fået grønt lys fra Erhvervsstyrelsen til at afholde den store udstilling torsdag 3. september.

På messen kommer der mellem 120 og 130 udstillere og op mod 3.000 besøgende fra både Danmark og udlandet.  

Ifølge Erhvervsstyrelsen er messen ikke omfattet af forsamlingsforbuddet. Den er tilgengæld underlagt de samme retningslinjer, som gælder for indkøbscentre og stormagasiner, lyder det i en meddelelse, som arrangørerne har fået fra Erhvervsstyrelsen.

Udstillingen skulle oprindelig have været afholdt torsdag i næste uge, men på grund af corona-pandemien og forbuddet mod forsamlinger på over 100 mennesker, valgte arrangørerne i første omgang at udsætte messen 14 dage til 3. september.

Tæt kontakt emd erhvevsstyrelsen

"Vi håbede på, at forsamlingsforbuddet blev ophævet eller sat op, men så blev det besluttet at fastholde forsamlingsforbuddet på maksimalt 100 mennesker. Derfor har vi i de seneste uger været i tæt kontakt med Erhvervsstyrelsen, for at høre om muligheden for alligevel at afholde messen, og nu glæder vi os over, at vi kan holde messen under visse betingelser", siger Hans Berner, der er formand for Langesø Fondet, der ejer Langesø Gods og dermed Langesø Messen.

Langt hen ad vejen handler det om at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at forebygge smittespredning. Reglene omfatter bl.a. håndhygiejne, kontaktpunkter, hosteetikette, fysisk afstand og at mindske kontakten og kundetætheden samt indretning af messens restauranter.

"Jeg har allerede været ude at se, hvordan de griber det an i nogle storcentre, og i eftermiddag tager jeg i Ikea for at se, hvordan de har indrettet butikken, og hvad vi kan lære af dem", siger Hans Berner.

Udendørs og på 10 hektar

Til forskel fra indkøbscentre og stormagasiner afholdes Langesømessen udendørs og på et næsten 10 hektar stort areal. Derfor regner Hans Berner med, at tætheden af besøgende og smitterisikoen er meget lav over det meste af arealet.

"De steder, hvor der er risiko for at over 100 personer samles, gør vi en ekstra indsats for at sikre, at reglerne overholdes".

Ingen udskænkning af fadøl

"Vi har også besluttet at opdele alle gangstierne ved at male både midterstribe og pile, der angiver retningen af trafikken. For at undgå større forsamlinger på standene, har vi også bedt alle udstillere om ikke at lave udskænkning af fadøl og lignende", siger Hans Berner og tilføjer, at der også kommer særlige regler for salg og spisning på messens spisesteder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle