Trods godt salg: Corona tvinger svinenotering ned

For første gang i 2020 falder Danish Crowns notering for slagtesvin.

De massive anstrengelser fra myndigheder og befolkninger på at inddæmme corona-virussens spredning over alt i Europa mærkes tydeligt i handlen på fersk grisekød.

Det melder Danish Crown i sin ugentlige prisopdatering på næste uges notering.

Således falder noteringen for uge 12 med 30 øre per kilo til nu 14 kroner per kilo for gris, mens priserne på søer fastholdes.

Sidste gang noteringen tog et dyk var i uge 49 sidste år.

"Øjebliksbilledet er faktisk ganske positivt. Vi bruger meget tid på at koordinere med vores kunder, og indtil videre gør det, at vi får leveret stort set alt det, vi har solgt. Vi er hjulpet af, at myndighederne, til trods for at hele Europa er ramt af corona-virussen, har fokus på at sikre forsyningen af fødevarer", udtaler Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

 

Også noteringerne på økogrise og frilandsgrise hos datterselskabet Friland reduceres med 30 øre per kilo næste uge, hvorimod søerne fastholdes på det nuværende niveau på 10,9 kr per kilo.

 

Tomme pister og restauranter

Salget til foodserviceindustrien er dog helt naturligt hårdt ramt. Der er stort set ingen, der spiser ude i store dele af Europa.

Eksempelvis er skisportsstederne, som normalt er den store aftager på den her årstid, mere eller mindre affolkede.

Derimod mærker Danish Crown i dag torsdag et klart stigende salg af især hakkekød til det hjemlige marked, hvor der har været mange mediehistorier om hamstring i detailhandlen.

I går meldte den tyske notering et fald på hele 46 øre per kilo, oven på en række uger, hvor omsætterne havde presset priserne for hårdt op i forhold til, hvad de mange kilo kød kunne bringe hjem på slagterierne. Derudover regulerede flere slagterier deres såkaldte "hauspreise" yderligere ned.

Så langt er Danish Crown ikke tvunget ned. Lars Albertsen peger på Danish Crowns eksport-tradition som årsag.

"Vores stærke eksport til Asien giver os en fordel lige nu, for den gør os markant mindre sårbare i den nuværende situation. Der er i et vist omfang pres på priserne i Europa, men det skyldes i vid udstrækning, at der i øjeblikket ikke eksporteres de mængder ud af Europa, som vi så for bare en eller to måneder siden. Derudover ser jeg det som en fordel, at vi i Europa sælger størstedelen af vores varer til de helt store spillere i forædlingsindustrien og detailhandlen", siger Lars Albertsen.

Han understreger, at situationen desværre hurtigt kan ændre sig, men indtil videre er de udfordringer, spredningen af corona-virussen giver, til at håndtere.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle