Trods modstand: Nu er tilladelse til Baltic Pipe givet

Myndighederne har nu givet grønt lys til byggeriet af lang rørledning på tværs af Danmark.

Der er nu givet tilladelse til det store projekt Baltic Pipe.

Det skriver Fyens.dk og en række andre medier.

"Baltic Pipe projektet på land kan etableres og drives uden uacceptable påvirkninger af mennesker, miljøet og samfundet mv", skriver Miljøstyrelsen  i VVM-tilladelsen, der blev offentliggjort forleden.

Her peges der på, at, at der aldrig i Danmark har været ulykker på transmissionsnettet med personskade.

Dermed er længere tids intens kamp mod det storstilede gasrør-projekt på tværs af Danmark slut for 12 landboforeninger, der er gået sammen i modstanden mod byggeriet. En af bekymringerne har været strukturskader og også frygt for, om lodsejerne bliver kompenseret i rimeligt omfang.

Rørledningen bliver 220 km på tværs af landet, idet den skal bringe gas fra de norske gasfelter til blandt andet Polen. Gasledningen skal anlægges fra Houstrup strand på Jyllands vestkyst, hen over dele af Jylland, Fyn og Sjælland til Faxe Bugt på Sydsjælland.

Energinet: Går ydmygt til opgaven

Søren Juul Larsen, projektleder på Baltic Pipe hos Energinet, er glad for at få en afgørelse. Han forsikrer, at Energinet vil gøre sit til, at processen bliver så smertefri som muligt for jordejerne, udtaler han til Fyens.dk

"Vi har stor forståelse for, at ikke alle er lige begejstrede for, at der kommer sådan en beslutning. Derfor går vi meget ydmygt til opgaven, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at få et godt samarbejde", siger han.

Ønsker man at klage over VVM-tilladelsen til Miljøstyrelsen, er fristen 9. august. Planen er, at gasledningen skal være klar til brug sidst i 2022.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle