Trods nye prisfald: Så meget højere er smågrisepriserne end sidste år

De seneste ugers prisfald på smågrise har været markante for særligt puljenoteringerne, der dog er langt over niveauet for 2018.

550 kr. for en 30 kgs-gris beregnet efter en puljenotering ser i år ud til at blive den højeste notering, for de seneste uger er priserne gået kraftigt tilbage.

Hos Porc-Ex var puljenoteringen gennem fem uger på meget flotte 550 kr., men siden har fire prisfald på fire uger gjort et betydeligt indhug i noteringen, der i uge 30 kommer til at lyde på 470 kr. Det seneste fald er på 30 kr.

Det er nogenlunde samme billede, der tegner sig for puljenoteringen hos SPF, der toppede i 520 kr. hen over syv uger. De seneste tre uger er priserne faldet til nu 470 kr. Seneste fald er på 15 kr.

Også den beregnede notering, der følger slagtesvinenes prisudvikling, er udviklingen negativ med en notering på 433 kr. for den kommende uge. Det er et fald på yderligere ni kr. efter et fald ugen før på 17 kr. fra 459 kr., der er årets hidtil højeste notering.

Der er gisninger om, at Kina i løbet af efteråret igen vil øge deres import af svinekød, som måske kan give priserne en rebound, men indtil videre har noteringerne altså sat sig en del.

Dog er noteringerne for nuværende på et meget højt niveau sammenlignet med sidste år. Her var den beregnede notering på 322 kr. i uge 30, mens de tilsvarende noteringer var 320 kr. hos SPF og 295 kr. hos Porc-Ex.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle