Trods overarbejde: Tican falder tilbage på slagtninger

Corona-udfordringer i Brørup samt store tilmeldinger presser nu atter Tican tilbage på at følge med slagtningerne.

Ticans slagterier i Brørup og Thisted kan fortsat ikke følge med at slagte alle de tilmeldte grise.

Trods talrige tiltag og forsøg på at indhente efterslæbet, der har varet nu i op mod et halvt år, falder Tican i denne uge en ekstra dag tilbage, så man nu slagtemæssigt igen er 8 dage bagud.

Det betyder ifølge Ticans ugentlige nyhedsbrev forskydninger på op til 16 dage i afhentning.

Status betyder, at Tican altså er lige så langt bagefter, som man var ved indgangen til september, selv om der mange uger er gennemført overarbejde og lørdagsslagtninger, i såvel Brørup som i Thisted.

Årsagen skal findes i "store tilmeldinger generelt, fortsatte tekniske udfordringer i Thisted, samt slagtemæssige udfordringer i Brørup som følge af flere runder corona-test af samtlige medarbejdere".

Ansætter 20-25 nye

Tican understreger i nyhedsbrevet, at man sidste uge besluttede at øge slagtetiden i Thisted, ved at starte et ekstra eftermiddagsskift på fabrikken og dermed udvide den daglige slagtetid med tre timer hver dag.

"Dette betyder, at vi kan opfylde den maksimale kapacitet på anlægget hver dag, også hvis der er enkelte tekniske nedbrud m.v. Det nye skift startes op, når de nødvendige medarbejdere er ansat", lyder det.

Samtidig planlægges der lørdagsarbejde resten af året, melder slagteriselskabet.

Også Danish Crown er udfordret af de større tilmeldinger efter ASF-udbruddet i Tyskland i september, samt efterdønningerne af corona-udbruddet i Ringsted i august. Her skubbes der i denne uge 250.000 grise til næste uge, svarende til omtrent en uges slagtninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle