Trods rekordlave priser på tyske smågrise holder køberne sig tilbage

Noteringen for smågrise i Tyskland forbliver på det rekordlave niveau på 20 euro.

Krisen fortsætter for fuld styrke i den tyske svinesektor. Det udtrykkes ved VEZG-smågrisenoteringen, der forbliver på 20 euro for en 25 kgs-gris. 

Selv om der er tale om et rekordlavt prisniveau på smågrise, holder det fortsat mange slagtesvineproducenter tilbage. Tilbageholdenheden skal ses i sammenhæng med, at slagtesvinepriserne er lave, mens omkostningerne til foder er høje.

Ifølge Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, er det vanskeligt at afsætte frie smågrisepartier.

I Tyskland er der stærk bekymring over den nuværende situation, som ifølge Eduard Eissing, direktør for Topigs-SNW, kan resultere i, at den tyske sobestand i år vil falde med 100.000 søer. I 2025 kan bestanden være faldet fra 1,7 til 1,3 mio. søer. Tallene baserer han på, at mange producenter tøver med at købe polte, og samtidig er der de seneste uger konstateret en stigning i antallet af soslagtninger Tyskland.

Markus Fiebelkorn oplyser, at stemningen er trykket på det polske svinemarked. Det skyldes ikke mindst den seneste tids mange smitteudbrud af afrikansk svinepest, der alene i den seneste uge har ramt fire tamsvinsbesætninger. Normalt aftager smitten med den frygtede sygdom i løbet af efteråret, men det er på nuværende tidspunkt ikke sket.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle