Trods stor vækst i Danmark: Inventarfirmas omsætning veg

2019 bød på lavere omsætning i det ellers fremadstormende Aco-Funki. Hjemmemarkedet voksede dog markant.

En vækst på 25 procent i omsætningen i Danmark var ikke nok til at få det samlede salg i inventarvirksomhedne Aco-Funki til at vokse i 2019.

Herning-virksomheden lever nemlig i så høj grad af eksportmarkederne, at det sidste år fyldte hele 75 procent af ordrebøgerne, når det regnes i kroner.

Derfor faldt omsætningen i den ellers vokse-ivrige virksomhed en snas og landede på 324,8 mio. kr,. mod 332,4 mio. kr. i 2018.

Også bundlinjen veg en anelse og landede på 4 mio., mod 5,8 mio. året før.

Adm. direktør Lene Bryde er dog langt fra utilfreds.

"Det ligner 2018 meget. Årsagen til faldet er, at vi ikke har lavet det, vi forventede at lave i Kina. Derimod har Danmark været bedre, hvilket vi er super tilfredse med. Vores vækst på 25 procent viser, at der er sket en hel del i Danmark, både på nybyg og renovering qua de stigende svinepriser", siger hun.

Samtidig er salget i Europa, her især til de store svinenationer i Italien, Spanien og Frankrig også vokset, med 6 procent.

Bremset af covid-19

For snart to år siden åbnede Aco-Funki egen afdeling i Kina for at servicere de endog meget store projekt-bagmænd bedre. Afdelingen er dog ikke kommet i gang som ventet sidste år.

"Der kom først rigtig gang i projekterne i sidste del af andet halvår, og det tager jo nogle måneder, fra man starter på et projekt, til det bliver til ordrer og bliver leveret", forklarer Lene Bryde.

Hun har forventninger til, at Kina-afdelingen i år når sine mål. Det vil betyde, at salget fylder op mod 15-20 procent af den samlede omsætning for hele Aco-Funki.

Lige nu udfordres andre dele af forretningen dog af covid-19-pandemiens mange nedlukninger.

"Vi forventer en omsætning på niveau med 2019, men det er svært at sige præcist. Det går godt i Kina, men vi mangler lidt i Europa. Vi når nok det, vi har budgetteret med", siger hun og tilføjer:

"Vi håber, at omsætningen vil holde i Danmark, men vi mangler at afslutte nogle projekter i Italien og nogle af de andre lande, der virkelig har været præget af covid-19. Især Italien og Spanien er ikke kommet så godt i gang endnu. Derimod har vi leveret meget til Frankrig, selv om det også har været lukket meget ned".

Aco Funki er ejet af den tyske Aco-koncern.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle