Trods udfordringer: Tysk slagtesvinenotering holder stand

Trods huspriser hos de tre største tyske slagterier for frie grise holder den tyske slagtesvinenotering fast i 1,48 euro pr. kg

De tre største tyske slagterier har lagt pres på det tyske slagtesvinemarked ved at betale huspriser til frie grise, som er slagtesvin uden leveringskontrakt.

Trods presset så forbliver den tyske slagtesvinenotering i dag på 1,48 euro pr. kg svarende til 11,03 kr. Det melder Danske Svineproducenter.

Det meldes, at det kun er et mindretal af de tyske producenter, der er ramt af huspriser, fordi mange har indgået en leveringskontrakt med et slagteri. Antallet holdes nede af, at mange omsættere kan undgå de slagterier, der sætter en huspris, fordi der er et lavt udbrud af slagteklare grise i Tyskland.

Brug af huspriser kan ifølge Danske Svineproducenter have en psykologisk effekt og give usikkerhed, men for tiden er det øgede mængder af svinekød i Europa, der tager overskrifterne. 

"Det altdominerende emne er for tiden, at der er for meget grisekød på det europæiske marked, fordi Kina har reduceret landets importer af grisekød fra Europa drastisk i de seneste uger. Derfor skal et stigende udbud af grisekød nu afsættes i Europa, hvilket fører til faldende priser", melder Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Trods dykket i Kina-eksporten er der hos Tönnies' indkøbschef Robert Elmerhaus forventninger om, at både svinepriserne i Kina og villigheden til at hente europæisk svinekød igen kommer tilbage i slutningen af sommeren eller begyndelsen af efteråret.

Det hænger sammen med, at der aktuelt slagtes mange grise i Kina på grund af frygt for en ny bølge af afrikansk svinepest.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle