Trods usikkerhed om virus: Danish Crown fastholder høj pris

Den udbredte virus i Kina sætter pres på logistikken, melder Danish Crown. Alligevel fastholdes svinepriserne.

Trods den store usikkerhed om Corona-virus på verdensplan, fastholder Danish Crown også i næste uge sin svinenotering på 14 kr/kg.

Det fremgår af den ugentlige markedsberetning fra slagterikoncernen - og dermed får svineproducenterne altså tredje uge i træk med den markant høje notering.

Efterspørgslen er ikke påvirket af Corona-virus, melder Danish Crown. Men de meget store foranstaltninger i Kina for at begrænse smitten betyder mere usikkerhed.

 

 

" Vi er selvfølgelig stærkt berørte af, at udbruddet af corona-virus har sat Kina i en tilstand, hvor virksomheder med mere kun kører på lavt blus. Det sætter pres på logistikken, når vores varer sendes til Kina. På trods af de svære betingelser holder vi fortsat et niveau i Kina, man kan kategorisere som normalt", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Efter det kinesiske nytår forrige uge har de kinesiske myndigheder indført karantæneregler for de mange nytårsrejsende kinesere. Dette har medført, at Danish Crowns fabrik i Pinghu kører på lavblus, mens man venter på, at medarbejderne kommer igennem deres 14-dages karantæne og igen må møde på arbejde.

Derudover er logistik og transport flere steder i Kina stærkt begrænset af karantæneregler, så blandt andet spanske slagterier har meldt, at deres containere ikke kan komme længere end til de kinesiske havne.

Til resten af Asien er der fortsat en bred afsætning, mens de japanske og australske markeder oplever god efterspørgsel, melder slagteriet.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle