Troels Lund Poulsen: Venstre ændrer ikke holdning til CO2-afgift på landbruget

At Jakob Ellemann-Jensen træder tilbage som formand for Venstre får ingen betydning for Venstres holdning til CO2-afgiften på landbruget, siger Troels Lund Poulsen (V), der har overtaget den nu tidligere formands ministerposter.

Mandag formiddag meddelte Jakob Ellemann-Jensen, at han træder tilbage som formand for Venstre og fra sine ministerposter. Ind til videre overtager Troels Lund Poulsen (V) dermed posterne som økonomiminister og vicestatsminister.

Beslutningen om at træde tilbage kommer efter dårlige meningsmålinger, og efter der internt i Venstre har været flere diskussioner om CO2-afgiften på landbruget. På pressemødet mandag formiddag, hvor Jakob Ellemann-Jensen meddelte, at han trækker sig, slog Troels Lund Poulsen fast, at regeringspartiet ikke kommer til at ændre holdning til CO2-afgiften på landbruget. 

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at slå fast, at vi kommer til at fortsætte vores arbejde med at gennemføre regeringsgrundlaget, sagde han med henvisning til, at der er i regeringsgrundlaget står, at regeringen vil fremlægge et forslag til klimaafgift på landbruget, når Ekspertgruppen for en Grøn skattereform har fremlagt deres konklusioner.

- Jeg er opmærksom på, at der har været en diskussion på en CO2-afgift på landbruget. Her vil jeg gerne gøre det helt klart, at vi skal i mål med den grønne omstilling. Vi står fuldt og helt bag, hvad der står i regeringsgrundlaget. Og som der står i regeringsgrundlaget, så skal CO2-afgiften indrettes på en måde, hvor vi samlet set ikke flytter danske arbejdspladser ud af landet, og hvor vi ikke svækker konkurrenceevnen, sagde Troels Lund Poulsen, der fortalte, at regeringen vil udvikle og investere i den danske fødevareproduktion.

Under pressemødet blev Jakob Ellemann-Jensen spurgt ind til, om formandsskiftet betyder ændringer i forhold til Venstres holdning til CO2-afgift på landbruget.

- Hvordan en ny formand lægger linjen, det skal jeg slet ikke blande mig i. Jeg er meget, meget tryg ved det, som vi har skevet i regeringsgrundlaget for at sikre den grønne omstilling. For at sikre den grønne omstilling, der skal vi have en CO2-afgift, også på landbrug. Vi skal gøre det på en måde, hvor vi udvikler, ikke afvikler erhvervet. Vi skal sikre, at vi fremmer den grønne omstilling og ikke bare skubber arbejdspladser til udlandet. Det tror jeg er den bedste garant for, at vi får en grøn omstilling, og jeg tror det er den bedste garant for, at vi fremover producerer fødevarer i Danmark. Og det jeg hørte Troels sagde lige før, det lyder også som noget i den retning, sagde Jakob Ellemann-Jensen, 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle