Trusler regner ned over forhenværende folketingskandidat i ulveland

Den tidligere folketingskandidat for Liberal Alliance Steffen Troldtoft står midt i den turbulente konflikt, om den ulv, der blev skudt i Ulfborg. Nyheden om den dræbte ulv har nået udlandet, hvor både The Guardian og engelske Daily Mail har skrevet om krybskytteriet.

Opmærksomheden er stor omkring den tidligere politiker Steffen Troldtoft, hvis familiemedlem er sigtet i sagen om den skudte ulv.

Og med opmærksomheden har Steffen Troldtoft også modtaget adskillige trusler, både på nettet og over telefonen.

”Langt de fleste trusler kommer på internettet. Når folk skriver på Facebook, har jeg muligheden for at tage et screenshot af deres tekst og eventuelt politianmelde det,” kommer det fra den tidligere politiker, der allerede har kontaktet politiet flere gange.

”Jeg tager af princip ikke telefonen, når folk ringer med hemmeligt nummer. Der bliver jeg nok sparet for en del tilsvininger og andet godt,” siger Steffen Troldtoft, der til gengæld mærker vreden på anden vis.

Hverken så eller hørte ulven blive skudt

På internettet florerer et videoklip, hvor man kan se nedskydningen af en ulv i Ulfborg. Den firbenede bliver skudt på en mark tilstødende et stykke jord, hvor Steffen Troldtoft kører og pløjer samtidig.

Forinden nedskydningen har Steffen Troldtoft optaget en video fra sin traktor, hvor han kører efter en ulv, der befinder sig på samme mark. Han hævder, at han ikke var klar over, at en ulv var blevet skudt, før han fik det at vide.  

”Jeg hverken hørte eller så, at ulven blev skudt. Jeg kørte traktor og koncentrerede mig om at pløje,” siger Steffen Troldtoft.

På trods af, at han nægter sig indblandet i sagen på nogen måde, er bølgerne gået højt i dagene efter episoden.

Han nævner, at en kommentar eksempelvis kunne lyde "Hvis jeg stod der i virkeligheden, tror jeg ikke, at ord ville være nok,” fortæller Steffen Troldtoft.

”Det er jo ikke en direkte trussel, men det er alligevel mere end bare at svine til. Det kan være svært at vurdere, hvor meget der egentlig er tyngde i.”

Utydelige trusler

Ytringsfriheden er begrænset, men der er intet ulovligt i at formulere sig negativt om en anden person, så længe man ikke opfordrer til vold.

Indtil videre har han og resten af familien ikke oplevet, at der er gjort alvor af truslerne, men de er mere opmærksomme end før.

”Vi er lidt mere påpasselige i forhold til vores ejendom, da vi får mange trusler, hvor folk vil begå hærværk herude. Frygten er, at det også kan komme til at gå ud over vores naboer, hvis det kommer dertil.”

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle