Tulip fyrer 170 medarbejdere i England grundet svigtende salg

Danish Crowns britiske datterselskab tilpasser kapaciteten på fabrikken i Bodmin, Cornwall. Beslutningen kommer efter en længere periode med svigtende ordreindgang.

Produktionen på fabrikken i Bodmin har gennem længere tid været faldende og med tabet af en væsentlig kontrakt for nyligt, ser ledelsen i Tulip Ltd sig nødsaget til indstille 170 medarbejdere til afskedigelse.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Fabrikken i Bodmin producerer færdigstegt bacon og andre færdigtilberedte kødprodukter. Det er et forretningsområde med mange muligheder, men lige nu er det nødvendigt at tilpasse kapaciteten.

"Det er en træls situation for først og fremmest de berørte medarbejdere og deres familier. Rent forretningsmæssigt kommer tabet af denne kontrakt på tværs af genopretningsprocessen i Tulip Ltd, men vores britiske salgsorganisation har de seneste måneder indgået flere kontrakter på andre produkter til engelsk detailhandel", siger Jais Valeur, koncerndirektør i Danish Crown.

"Det er dog en ringe trøst, både for de berørte medarbejdere og vores ejere, så vi har styrket salgsindsatsen yderligere for hurtigst muligt at vinde det tabte tilbage".

I de kommende uger skal der forhandles med medarbejderne og de lokale myndigheder i et forsøg på at finde løsninger, der kan begrænse afskedigelserne.

Tulip Ltd har 16 fabrikker i Storbritannien og beskæftiger ca. 8000 medarbejdere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle