Tulip vil skabe 'Storbritanniens førende baconfabrik' for 83 mio. kr.

Tulip Ltd., som er Danish Crowns britiske datterselskab, vil investere 83 mio. kr. i at modernisere en fabrik, så det bliver det førende produktionssted af bacon i Storbritannien.

Danish Crowns datterselskab, Tulip Ltd., der står for slagterikoncernens produktion og salg af kød og kødprodukter på det engelske marked, vil bruge et større millionbeløb på at modernisere en baconfabrik i England.

Det skriver Fødevarewatch med henvisning til Foodbev.

Ifølge mediet lyder planerne mere konkret, at Tulip vil investere 10 mio. pund, eller omkring 83 mio. kr., til at modernisering og at forbedre produktionen ved bacon-fabrikken ved byen Redruth i Cornwall i det sydvestlige England.

Planen er, at den moderniserede fabrik skal gøre faciliteterne til 'Storbritanniens førende centre of excellence (kompetencecenter red.) inden for baconproduktion'.

Der skal blandt andet installeres nyt udstyr til hurtigere udskærring af bacon, innoveres på produkterne samt sikres bedre uddannelse af medarbejderme.

"Denne investering, som kommer efter, at Redruth har vundet en betydelig baconkontrakt, og er en del af vores fornyede kundefokus, mens vi går efter at drive væksten for Tulip i den udfordrende baconkategori," udtaler Andrew Cracknell, der overtog stillingen som adm. direktør for det britiske datterselskab sidste efterår til Foodbev.

Investeringen er den seneste i en længere række af opgraderinger på Tulips britiske produktion, der gennem en periode har været Danish Crown's største udfordring:

"Det engelske marked er presset både på grund af Brexit, og den fejlslagne aftale mellem Asda og Sainsbury's skaber turbulens i markedet. Det mærker vi tydeligt. Men jeg synes, vi er et bedre sted med vores kunder end for et og to år siden. Vi har vundet to store aftaler, men vi har også mistet en mellemstor", sagde Jais Valeur til landbrugsavisen.dk i slutningen af maj i forbindelse med slagterikoncernens halvårsregnskab.

På sine 15 fabrikker rundt omkring i landet forædler Tulip Ltd kød fra såvel engelske som danske grise.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle