Tusindvis af pressede virksomheder får gratis hjælp

Når bedriften bløder penge, står rådgivere fra netværket Early Warning klar til at hjælpe kvit og frit.

Et korps af frivillige erhvervsfolk med stor erfaring fra virksomhedsdrift har siden 2007 stået klar til at rådgive virksomheder, hvor kassen er tom.

Samlet set har netværket hjulpet over 7.500 virksomheder. Blandt dem er en del landbrugsbedrifter, forklarer national projektleder for Early Warning-netværket, Morten Møller, men der er potentiale for at hjælpe flere i landbruget.

- I landbruget går konjunkturerne op og ned, og det er en branche, hvor mange slæber rundt på stor gæld. Vi har altid landmanden i førersædet. Vi overtager ikke styringen, men søger for hjælp til, at vedkommende kan se klart, siger Morten Møller.

Konkurs som løsning

De frivillige rådgivere hjælper virksomheder, der bløder penge. Der kan eksempelvis være ved at afsøge muligheder i omlægning af lån.

Men Morten Møller lægger heller ikke skjul på, at den bedste løsning for nogle kan være en konkurs.

- Vi hjælper kun virksomheder på fode igen, hvis det kan blive en ordentlig forretning. Men hos nogle af virksomhederne når vi frem til, at gælden er så stor, og indtjeningen så lav fremadrettet, at man eksempelvis som landmand skal pukle som slave for at tjene penge til andre end en selv. Så er det ikke altid hensigtsmæssigt at fortsætte, siger Morten Møller.

Early Warning-korpset består af frivillige rådgivere med stor erfaring fra virksomhedsdrift. Det er typisk erfarne erhvervsfolk, der selv har droslet ned på arbejdsfronten.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle