Tysk delstat vil stoppe vildsvin med hegn til Polen

Tyskland vil hindre spredning af afrikansk svinepest, og vil nu sætte hegn op langs grænsen til Polen.

Den tyske delstat Brandenburg vil opføre et hegn langs grænsen til Polen. Det skal hindre spredningen af afrikansk svinepest

Det oplyser delstatens forbrugerminister, Ursula Nonnemacher.

Der er fundet over 20 døde vildsvin i Brandenburg. 11 nær Schenkendöbern i distriktet Spree-Neisse og yderligere 11 i Neuzelle i distriktet Oder-Spree.

I alle vildsvinene blev der senere konstateret afrikansk svinepest.

Nonnemacher siger, at beslutningen om at opføre hegnet for at forhindre vildsvin fra Polen i at krydse ind i Brandenburg er blevet taget efter kraftige opfordringer til delstatens regering.

Det skal forhindre, at smitten føres videre til besætninger med svin. Sygdommen er ufarlig for mennesker.

Situationen følges tæt af de danske myndigheder og de danske svineproducenter. Fødevareminister Mogens Jensen (S) har sagt, at man ser med bekymring og alvor på situationen.

Danmark har tidligere opført et hegn ved den sønderjyske grænse til Tyskland for at hindre, at vildsvin trænger ind i landet. Det er ikke oplyst, om det er et hegn af samme type, som man nu vil opføre i Brandenburg.

Der eksisterer allerede et flytbart 120 kilometer langt elektrisk hegn ved den tyske grænse til Polen. Det går fra syd og op til grænsebyen Frankfurt an der Oder. Men det er ikke lykkedes at få et samarbejde i gang med Polen om at opføre et permanent hegn ved grænsen.

/ritzau/dpa

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle