Tysk grisenotering fastholder højt niveau

Den tyske slagtegrisenotering har gennem en længere periode befundet sig på 14,90 kroner. Det scenarie gentager sig med seneste udmelding fra Tyskland.

Tyske slagtegriseproducenter kan efterhånden noteringen for slagtegrise i søvne. Gennem talrige uger har noteringen nemlig heddet to euro eller 14,90 kroner, og det fortsætter, da Danske Svineproducenter melder, at noteringen fortsat er uændret.

Dermed har noteringen fortsat et pænt forspring til den danske grisenotering, der har indledt 2023 med et betydeligt fald.

Den tyske producentforening ISN oplyser, at det tyske slagtegrisemarked er i balance. Efter et stort indhug i den tyske bestand af grise, er udbuddet ikke stort, men meldes tilstrækkeligt til at dække efterspørgslen fra slagterierne.

Samtidig bemærkes det, at der inden for den seneste uge er solgt 12 partier grisekød på ISN's grisebørs til priser, der er et pænt stykke over den officielle notering. Kødmarkedet har angiveligt også fået bremset den negative prisudvikling og er gået ind i en mere stabil periode.

- Ikke desto mindre klager specielt de store tyske slagterier over den hårde konkurrence på det europæiske kødmarked og den høje tyske slagtesvinenotering i sammenligning med den hollandske og danske notering, bemærker Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedskommentar.

Fra tysk side oplyser han, at flere markedsinteressenter tror på snarlige prispositive impulser fra kødmarkedet.

- Statistisk set er det ikke usædvanligt, at slagtesvinenoteringerne stiger i løbet af februar. I Frankrig og Spanien er noteringen allerede steget i de seneste uger, påpeger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle