Tysk og dansk minister diskuterede ulv og vildsvin

Ulv og vildsvin var emnet, da den danske og tyske minister på området drøftede problematikkerne ved landbrugsrådsmøde i EU mandag.

Mandag mødtes miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) med sin tyske kollega Julia Klöckner, der er minister for fødevarer, landbrug og forbrugersikkerhed.

Anledningen var landbrugsrådsmøde i EU, og på dagsordenen i de to ministres samtale var ulv og vildsvin.

Ifølge ministeren er der fra tysk side forståelse, men ikke decideret begejstring over det kommende vildsvinehegn. Ligesom i Danmark tager man afrikansk svinepest meget alvorligt.

"Tyskerne tager situationen meget alvorligt. De er bekymrede og har set i Belgien, hvor store konsekvenser en smidt madpakke kan have", siger Jakob Ellemann-Jensen med henvisning til det isolerede tilfælde af svinepest i Belgien, der betød, at flere lande lukkede for import af svinekød fra landet.

Jakob Ellemann-Jensen har bedt EU undersøge halm og høs konsekvenser for smitte af afrikansk svinepest, og det bakkede Julia Klöckner op om.

Også ulveproblematikken blev drøftet ministrene i mellem, og ifølge ministeren er problematikken stort set ens på begge sider af grænsen for fåreavlere og andre.

I det hele taget mødte Jakob Ellemann-Jensen forståelse omkring begge udfordringer, fortæller han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle