Tysk prisrekord på smågrisepris holder en uge mere

VEZG-puljenoteringen i Tyskland fortsætter storformen og forbliver på rekordprisen 656 kroner for en 25 kilos-gris.

For pulje-smågrise er det rekordernes tid i øjeblikket.

På det danske marked steg puljenoteringen hos SPF med 20 kroner med virkning fra mandag, og en markedsorientering fra Dansk Svineproducenter viser, at sidste uges noteringsstigning på 26 kroner til 656 kroner for en 25 kilos-gris hos den tyske omsætterorganisation VEZG fastholdes en uge mere.

Det er den sædvanlige markedsmekanisme med færre grise end efterspørgslen, der understøtter priserne. Dog skal smågriseproducenterne ikke forvente meget højere prisniveauer end de nuværende.

- Efterspørgslen er fortsat større end udbuddet på det tyske smågrisemarked. Imidlertid er tyske slagtesvineproducenter ikke villige til at betale meget mere for nye smågrise for tiden. Som situationen p.t. ser ud, er det ikke sandsynligt, at smågrisenoteringerne vil fortsætte med at stige uden nye prispositive impulser fra det tyske slagtesvinemarked, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Medvirkende til sidste uges prisfremgang på 26 kroner var en pæn fremgang for slagtegrisenoteringen, og det skal til, før der kan ske yderligere prisstigning på smågrisene. Markus Fiebelkorn bemærker, at markedsituationen i Holland ikke er anderledes, men her fik de vigtigste smågrisenoteringer kun lagt 3,75-7,5 kroner på prisen.

- Det viser, at der ikke er meget potentiale til prisstigninger på smågrisemarkedet for tiden uden markante stigninger i slagtesvinenoteringerne, påpegede han.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle