Tysk rigmand taber stort på landbrug i Danmark

Fire år med underskud og et enkelt med plus viser regnskaberne for SSN A/S.

En investering i dansk landbrug tilbage i december 2014 har ikke været en gylden en af slagsen for den tyske mangemillionær Jan Richard Rinnert fra Frankfurt, der gennem det tyske selskab Einhorn Agrar Nord GmbH også investerer i landbrugsvirksomhed i Tyskland.

For fem år siden købte han det danske landbrugsselskab SSN /AS, der som hovedaktivitet havde at eje ejendomme, drive planteavl og udleje tørreringsfaciliteter. Ved købet bestod selskabet af fire gårde og 700 hektar jord omkring Kastbjerg, Udbyover, Skalmstrup og Støvring i Randersområdet.  

Siden Jan Richard Rinnerts overtagelse har selskabet leveret fire regnskaber med minusser, der samlet set løber op i 4 mio. kr. Kun et enkelt år har selskabet givet plus. Det var i 2016-17, hvor overskuddet lød på en mio. kr.

Frem til 2011 var gårdene ejet af Henrik Simonsen, der indtil 2010 drev Skalmstrup Maskinstation og til 2011 var en af de største jordbesiddere i Danmark. Han drev 3.200 hektar mellem Hobro og Hadsten. Desuden drev han sammen med andre 5.200 hektar i Rumænien og 8.400 hektar i Ghana.

I kølvandet på finanskrisen i 2011 gik Henrik Simonsen konkurs. Konkursboet solgte bygninger og jord til Henrik Simonsens to fætre og en tredje mand. De tre var Ole Skov, Torben Nedergaard Simonsen og Glen Nikolajsen, der også lagde navn til selskabet, idet de første bogstaver i deres efternavne - S, S og N - dannede navnet SSN A/S. 

I 2014 solgte Skov, Simonsen og Nikolajsen selskabet SSN A/S til den tyske rigmand.

Ved salget i 2014 betegnede Henrik Simonsen overfor Randers Amtsavis den tyske investor Jan Richard Rinnert som ”et ret godt kort, som kommer fra en velkonsolideret familie, der udover at gøre i store landbrug også handler med metaller og legeringer.”

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle