Tysk smågrisenotering fortsætter med ny stigning

VEZG-smågrisenoteringen fortsætter med at stige - seneste stigning lyder på 15 kroner for 25 kilos-grise.

Foråret startede officielt i dag, fredag, og det er der også dømt for det europæiske smågrisemarked, der længe har været i forårshumør.

Ifølge en markedsorientering fra Danske Svineproducenter fortsætter den toneangivende VEZG-smågrisenotering med at stige - seneste ændring lyder på plus 15 kroner for 25 kilos-grise.

Afregningen lyder herefter på 632 kroner.

- Udbuddet på smågrisemarkedet er p.t. mindre end efterspørgslen, og det er nemt at afsætte yderligere smågrisepartier for tiden, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han beretter om, at Spanien i øjeblikket aftager flere smågrise fra Holland, som begiver, at udbuddet af smågrise på det tyske marked reduceres. Dertil kommer, at flere tyske omsættere melder om stigende tillæg for frie smågrisepartier.

Den tyske noteringsstigning på smågrise er ikke en enlig svale i Europa, idet de danske smågrisenoteringer blev meldt op i pris torsdag, og i denne uge er der for noteringerne i både Holland og Spanien ligeledes varslet prisstigninger på henholdvis 11 til 15 og 15 kroner.

Yderligere prisstigninger ventes i den kommende periode.

- Den begrænsende faktor for prisstigningerne på smågrisemarkedet er p.t. markedsudviklingen på slagtesvinemarkedet. Markedsinteressenterne i Tyskland forventer derfor, at smågrisenoteringerne vil fortsætte med at stige i takt med den tyske slagtesvinenotering i de kommende uger, siger han.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle