Tysk smågrisenotering tager igen et kæmpe hop

På to uger har den tyske VEZG-smågrisenotering taget to kæmpe prishop.

De vilde prisspring på det tyske svinemarked fortsætter efter en lang periode hen over efteråret og vinteren med meget lave noteringer.

Den seneste justering af VEZG-smågrisenoteringen på uhørte fem euro i positiv retning i sidste uge bliver suppleret med en tilsvarende udmelding om yderligere fem euro, og dermed er smågrisenoteringen banket op i 45 euro. 

Omregnet til 30 kgs-grise giver det en notering omkring 372 kr. og altså langt mere sjovt end for bare ganske få uger siden, da noteringerne i både Tyskland og Danmark var i omegnen af 200 kr.

Det er bl.a. slagtesvinenoteringernes positive udvikling, der spiller ind på retningen for VEZG-smågrisenoteringen.

"Statistik set er det normalt, at slagtesvinenoteringerne stiger på denne årstid, men prisstigningens hastighed er en overraskelse for alle markedsinteressenter. Udviklingen på det tyske slagtesvinemarked påvirker selvfølgelig også smågrisemarkedet og sørger for nye kraftige prispositive impulser", anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedskommentar.

Han mener, at det kniber med at få fyldt de tyske slagtesvinestalde, efter den meget omtalte pukkel af slagteklare grise nu angiveligt er afviklet.

"De tømte slagtesvinestalde skal nu fyldes igen, men det bliver tydeligere og tydeligere, at udbuddet på smågrisemarkedet ikke er tilstrækkeligt. På den måde vokser bekymringen blandt tyske markedsinteressenter for, hvor smågrisene skal komme fra i fremtiden", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle