Tysk svinenotering er brandvarm: Stiger yderligere og rammer årets højeste prisniveau

Tyske slagtesvinenotering er fortsat i hopla og fortsætter opturen.

Priserne på tyske slagtesvin stiger for tredje uge i træk og får lagt yderligere tre eurocent svarende til 22 øre på prisen til 1,88 euro pr. kg. Det er omregnet til danske kroner en svinenotering på 14,01 kr.

Med den seneste prisstigning overgår noteringen på 1,88 euro pr. kg dermed årets hidtidige rekord på 1,85 euro pr. kg, som var niveauet tidligere på sommeren. Samtidig rykker forudsigelserne fra Danske Svineproducenter om en tysk slagtesvinenotering på 2,0-2,1 euro nærmere.

Fra producentforeningen melder markedsanalytiker Markus Fiebelkorn om en god stemning på slagtesvinemarkedet hos vores sydlige naboer.

"Udbuddet af slagteklare grise stiger lidt, men kan alligevel afsættes uden problemer. På det tyske hjemmemarked stiger efterspørgslen efter svinekød, da ferietiden efterhånden slutter i de enkelte tyske delstater. På eksportmarkederne begynder specielt Kina med at bestille større mængder svinekød. I sidste uge er prisen for hele slagtekroppen imidlertid kun steget med fire cent, mens den tyske slagtesvinenotering er steget med syv cent. Det viser, at det tager lidt tid at realisere prisforhøjelser på kødmarkederne, selvom slagteklare grise p.t. er en mangelvare på det tyske marked", fremhæver han.

Markus Fiebelkorn beretter endvidere om slagterigiganten Tönnies, der beklager sig over store forskelle på priserne for at indkøbe slagteklare grise.

"Det tyske slagteri Tönnies klager i mellemtiden over konkurrencesituationen i Europa på virksomhedens internetblog. Slagteriets repræsentant skriver, at prisforskellen i de enkelte EU-lande er steget i den seneste tid. Mens Tönnies var nødt til at betale 1,85 euro (13,78 kr.) for slagteklare grise i Tyskland i sidste slagteuge, var den korrigerede notering i Danmark ifølge Tönnies 0,16 euro (1,19 kr.) lavere. På grund af den internationale konkurrence er Tönnies således i en ugunstig markedssituation. Virksomheden håber derfor, at efterspørgslen på hjemmemarkedet snart stiger, når sommerferien slutter i Tyskland", siger Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle