Tysk svineprisfald spreder sig til andre lande

Flere europæiske lande sænker afregningen på slagtesvin i kølvandet på nedturen i Tyskland.

Udbruddet af afrikansk svinepest har ikke overraskende placeret tyskerne nederst i den ugentlige prissammenligning blandt de største svineproducenterne lande i Europa.

Den tyske afregning er gået fra 1,416 euro pr. kg til 1,216 euro pr. kg i uge 38. Men også andre lande er påvirket af situationen, der ventes generelt at kunne presse priserne på svinekød i hele Europa, fordi tyskernes eksport af svinekød er blokeret af en række lande uden for EU.

Danmark er gået fra 1,6 euro til 1,532 euro pr. kg, og samme vej er Holland gået med et fald fra 1,351 til 1,3 euro pr. kg. 

Med det danske prisfald overtager Frankrig pris-andenpladsen blandt de fem store svinenationer i EU med en stigning fra 1,551 til 1,566 euro pr. kg.

Også spanierne er foreløbigt uberørte af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og fortsætter med en notering på 1,721 euro pr. kg.

I Belgien melder Danske Svineproducenter om, at der er givet afkald på en fastlåsning af noteringen for i stedet at afvente udviklingen i Tyskland. 

Producentforeningen melder, at det tyske slagtesvinemarked fortsat er usikkerhed, men der er ikke nødvendigvis flere prisfald på vej:

"Der er p.t. ikke udsigt til en yderligere skærpelse. Pga. det voldsomme prisfald i fredags burde den tyske notering allerede indeholde alle markedsforskydninger ifm. ASF", anfører foreningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle