Tyske landmænd er begyndt at forsikre sig mod afrikansk svinepest

Slesvig-holstenske landmænd er begyndt at tegne forsikringer mod eventuelle økonomiske tab som følge af afrikansk svinepest.

Landmænd fra Tysklands nordligste delstat, Slesvig-Holsten, er begyndt at forberede sig på, at de faktisk kan blive ramt af den frygtede afrikanske svinepest (ASF), skriver Flensborg Avis.

Ifølge den tyske tv-station NDR har slesvig-holstenske landmænd siden starten af januar kunnet forsikre sig mod de tab, som et eventuelt udbrud ville medføre.

Al landbrugsproduktion vil, uanset om der er tale om kødproduktion, kartofler, kål eller andre markafgrøder, blive destrueret inden for en radius af tre kilometer af et eventuelt udbrud, melder avisen.

Senest er et vildsvin smittet med ASF fundet kun 21 km fra den polsk-tyske grænse.

Derudover har de slesvig-holstenske jægere måttet jage vildsvin døgnet rundt hele året, og i de senere år er der årligt blevet nedlagt mere end 20.000 vildsvin alene i Slesvig-Holsten.

I delstaten er man også, ligesom i Saarland, begyndt at træne hunde, der kan opspore døde vildsvin. Indtil nu er fem specialhunde trænet til den særlige opgave, og yderligere 10 mere er under oplæring.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle